Ogier pääses Prantsusmaa ralli testikatsel napilt rängast avariist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistri Sebastien Ogieri palvekirjast FIA presidendile Jean Todtile oli kasu.
Maailmameistri Sebastien Ogieri palvekirjast FIA presidendile Jean Todtile oli kasu. Foto: SCANPIX

Täna õhtul algava Prantsusmaa MM-ralli testikatsel elas suure ehmatuse üle MM-sarja suveräänne liider Sebastien Ogier, kes pääses vaid tänu pealtvaatajate hoiatusele rängast avariist.

Tänavuse MM-tiitli kindlustamiseks Prantsusmaa rallilt vaid ühte punkti vajava Ogieri teekond oleks võinud lõppeda kohe esimeses vasakkurvis – selle taga oli teepinda uputatud metallpost, mis hakkas automaatselt kerkima. Õnneks märkasid pealtvaatajad seda ja jõudsid Ogieri hoiatada. «Vedas, et mulle postist märku anti, kuna muidu oleks nädalavahetus läbi olnud,» lausus Ogier veebilehele wrc.com.

Tegu on seejuures tänavusel hooajal juba teise korraga, kui Ogier oma teel ootamatut takistust kohtab. Mehhiko rallil pidi tema kaardilugeja Julien Ingrassia keset katset autost välja ronima, et lükata lahti suur karjavärav, mille tuul oli kinni puhunud. «Seekord ei saanud Julien aga hakkama,» lõõpis Ogier, kes kaotas 3,8 km pikkuse testikatse võitnud Dani Sordole 2,9 sekundiga.

Sordole järgnesid Thierry Neuville, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala ja valitsev maailmameister Sebastien Loeb, kes sõitis välja Ogieriga sama aja. Prantsusmaa MM-ralli avakatse sõidetakse täna õhtul Eesti aja järgi kell 17 ning kui Ogier mahub seal kolme parema hulka ehk teenib vähemalt ühe punkti, on ta maailmameister.

Prantsusmaa ralli testikatse tulemused:

1. Dani Sordo 2.36.5

2. Thierry Neuville +1.5

3. Mikko Hirvonen +1.5

4. Jari-Matti Latvala +2.5

5. Sebastien Loeb +2.9

6. Sebastien Ogier +2.9

7. Andreas Mikkelsen +3.1

8. Jevgeni Novikov +3.4

9. Mads Østberg +4.1

10. Romain Dumas +5.9

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles