Red Bull: me pole idioodid, et keelatud võtteid kasutaksime

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christain Horner (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Christain Horner (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna juht Christian Horner lükkas kategooriliselt ümber väited, nagu kasutaks meeskond MM-sarja liidri Sebastian Vetteli autol keelatud veojõukontrolli.

Seesuguste süüdistustega esines hiljuti Minardi meeskonna endine omanik Giancarlo Minardi, kuid Horneri sõnul pole tema tiim nii rumal, et pettust üritada. «Peab ikka päris loll olema, kui paned keelatud veojõukontrolli süsteemi peale autole, mida juhib üksainus elektrooniline aju. Selle aju tarnib meeskonnale FIA (Rahvusvaheline Autoliit – toim), samuti kontrollib FIA seda ülima nõudlikkusega,» lausus Horner väljaandele Autosport. «Ma ei suuda ette kujutada, et mõni meeskond midagi sellist üritaks.»

Horneri sõnul vajavad rivaalid lihtsalt mingit põhjendust asjaolule, et Vettel ja Red Bull olid viimasel Singapuri etapil kõigist teistest selgelt kiiremad. «Teiste meeskondade jaoks on kõige lihtsam järeldada, et Red Bull petab. Aga kõike kontrollitakse nii karmilt, et see on lihtsalt võimatu. Sebastian tegi Singapuris uskumatu sõidu ja võttis autost absoluutselt kõik. Kas jutt veojõukontrollist segab meie ettevalmistust? Ei. Kas see häirib meie und? Absoluutselt mitte,» teatas Horner.

Vetteli enda sõnul on Red Bulli kiiruse taga nutikas mootorihäälestus. «Oleme selle süsteemi üle üsna uhked, sest teised ei mõtle iial välja, mis nippe me oleme kasutanud. Arendame autot pidevalt edasi, see on osa vajalikust kodutööst,» lausus ta.

Samal ajal teatas sakslase lähim jälitaja Fernando Alonso, et Red Bulli vormelite ebatavalistes mootorihäältes pole vähimatki uut, kuid ka ei midagi kahtlast. «Red Bullid tegid juba Barcelona talvistel testidel kurvides teistest autodest erinevat häält. Nad kasutavad küll midagi, mida teistel pole, aga samas olen kindel, et kõik on täiesti reeglipärane. Laupäeviti ja pühapäeviti läbivad nende autod alati kõik kontrollid, nii et kõik on korras. Peame hoopis ise paremat tööd tegema ja enda autodest kõik võtma,» nentis hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles