Sebastien Ogier kindlustas autoralli MM-tiitli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistrid Sebastien Ogier (paremal) ja Julien Ingrassia.
Maailmameistrid Sebastien Ogier (paremal) ja Julien Ingrassia. Foto: SCANPIX

Sebastien Ogier lõpetas Prantsusmaa MM-ralli avakatse kolmanda kohaga, teenis selle eest ühe punkti ning kindlustas sellega endale tänavuse maailmameistritiitli.

Hooaja 11. etapilt vaid ühte punkti vajanud Ogier noppis selle täna ainsana sõidetud Strasbourgi publikukatselt, kaotades katse võitnud Dani Sordole küll 0,8 ja teise koha saanud Thierry Neuville'ile 0,1 sekundiga, kuid kolmandast kohast talle piisas, et koos kaardilugeja Julien Ingrassiaga maailmameistriks tulla.

Ainsate eestlastena osalevad Prantsusmaal JWRC klassis võistlevad Sander Pärn ja Ken Järveoja, kes said avakatseil oma klassis 5. ja üldkokkuvõttes 38. koha. Klassivõitjale Yeray Lemesile kaotas Eesti paar 3 sekundiga.

Kuningas Sebastien II valitsemisaja algus?

29-aastane Ogier, kellele on aastaid kaarti lugenud kaasmaalane Julien Ingrassia, kerkis rallimaailma tippude sekka 2008. aastal, võites JWRC sarja. Järgmisel hooajal teenis ta koha WRC sarjas osalevas Citroëni noortemeeskonnas ning lõpetas MM-sarja 2009. aastal kaheksanda ja 2010. aastal neljanda kohaga, võites ka kaks etappi. Esimene etapivõit MM-sarjas tuli 2010. aastal Portugalis.

2011. aastal võtiis Ogier juba viis MM-rallit ja oli kokkuvõttes kolmas. Läinud hooajaks kolis ta Sebastien Loebi varjust Citroënilt üle Volkswageni meeskonna Škodasse ning pidi leppima hooaja kokkuvõttes 10. kohaga, kuid tõeline edu tuli tänavu, kui Volkswagen tõi rajale uue tehasemudeli Polo R. Ogier on tänavu kavas olnud kümnest etapist võitnud koguni kuus, olnud kahel korral teine (mõlemal puhul Loebi järel) ning vääratanud vaid kahel korral - Kreekas viis lootused heale kohale tehniline probleem, Saksamaal sõitis ta aga teelt välja ja lõhkus vedrustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles