Oostende pääses põnevusmängus Euroliiga valikturniiri finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus

Vilniuses peetaval turniiril, kus selgitatakse välja veel üks korvpalli Euroliigasse pääseja, jõudis teisena finaali Oostende Teleneti meeskond, alistades dramaatilises poolfinaalis 82:80 Türgi meeskonna Banvit Bandirma.

Viimast minutit alustati Oostende ühepunktilises eduseisus. Selle aja jooksul jõudis Oostende meeskond kaks korda korvi alt mööda visata, võtta kaks ründelauda ja seejärel ikkagi palli kaotada. Banviti poolel eksis Drew Gooden, Jean Salumu kasvatas aga ühe tabava vabaviskega Oostende edu kahepunktiliseks.

Viis sekundit enne lõpuvilet tehti viga Goodenile, kuid ameeriklane viskas mõlemad vabavisked mööda. Pall jäi siiski Türgi klubile ja 3,6 sekundiga suudeti pall mängida Sammy Mejiale, kuid Euroliigas nii Cholet' kui ka CSKA ridades mänginud mehe lähivise keeras rõngast välja.

Oostende parim oli 19 punktiga Ryan Thompson, Dušan Djordjevic lisas 14 punkti. Banviti ei päästnud ka Mejia 26 punkti, 11 lauapalli ja neli korvisöötu, Earl Rowland viskas 15 punkti.

Homme Eesti aja järgi kell 20.30 algavas valikturniiri finaalis kohtub Lietuvos Rytasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles