Rein Taaramäe ärapõlatud Cofidise treener sätib Kalle Kriidi plaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit on talv otsa treeninud Nice’is.
Kalle Kriit on talv otsa treeninud Nice’is. Foto: Rein Taaramäe

Prantsusmaa profitiimis Cofidises pedaalivale jalgratturile Kalle Kriidile koostab treeningplaane sama mees, kelle teenetest meeskonnakaaslane Rein Taaramäe loobus.




Taaramäe kirjutab oma blogis eelmise hooaja kokkuvõttes aasta esimeste võistluste kohta: «Raiskasin võidusõitudel end liiast ja sellise tambiga hakkasid kehavarud ammenduma. Kindel süsteem puudus.



Lisaks segas vett Cofidise ametlik treener, kes soovitas pidevalt intensiivselt treenida ja kes pole ise kunagi tippsporti teinud, olles kõik oma tarkused omandanud raamatust. Arvan, et tal on veel väga palju õppida. Milleks on vaja intensiivseid treeninguid, kui hooaja jooksul koguneb sada starti?»



Alates oktoobrist Cofidise treeneri Vincent Villeriuse kavade järgi harjutanud Kriit püüab sõbra ütlemisi siluda.



«Treeneri ja treenitava koostöö on peen värk. Mõned inimesed sobivad, mõned mitte,» filosofeerib Kriit. «Kui varasematel aastatel sõitsin hooaja eel pikki ja rahulikke lõike, siis nüüd on treeningud mitmekesisemad. Olen palju mägedes käinud.»



Kriit kinnitab, et koormust jaotatakse vastavalt tema enesetundele. Kasvanud on puhkuse osakaal, mis on toonud kaasa uue kvaliteedi.



«Kaks talve tagasi puhkasin detsembris vaid kolm, nüüd aga seitse päeva. Kilometraaž on jäänud aga samaks. Mina ja treener oleme rahul,» lausub Kriit.



Lühikest aega väldanud ja edukalt toimiva koostöö kinnituseks sõitis 26-aastane Jõgevalt pärit rattur novembris Cofidise koormustestil välja parima tulemuse. «Kalle on praegu meeskonna parim rattur!» hõiskab Taaramäe.



«Olin enne seda neli nädalat treeninud, mõned mehed tulid testile puhkuse pealt,» tõmbab Kriit hoogu maha. «Medaleid jagatakse võistlustel, mitte arstikabinetis.»


Cofidise sportlastel pole kohustust Nice’is elava Villeriuse kavade järgi harjutada ja seetõttu usaldab Taaramäe rohkem legendaarset Jaan Kirsipuud.



Küll peab aga iga rattur kasutama treeningul erinevaid andmeid salvestavat SRM-seadet (uusim mudel maksab 3600 eurot ehk 56 000 krooni) ning iga päev faili treenerile saatma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles