Kanepi alustas Austraalias võiduga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Eesti parim tennisist Kaia Kanepi alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste avaringis Taivani tennisisti Yung-Jan Chani 7:6, 6:2.

«Kuigi ma polnud selle vastasega varem kohtunud, teadsin, et ta tegutseb üsna ühekülgselt,» rääkis Kanepi Postimehele. «Alguses olin siiski närvis ega saanud oma mängu kohe käima. Esimese seti keskel närvilisus kadus ning kõik hakkas laabuma. Mängisin lihtsalt oma mängu.»

Möödunud hooajal rohkelt kaotusi kogunud Kanepi usub, et on pöördunud uuele tõusule. «Tunnen, et lähen kehaliselt üha paremasse vormi ning tennisemäng hakkab ka aina paremini õnnestuma,» märkis ta ning viitas, et koostöö treener Mait Künnapiga sujub ideaalselt. «Tunnen end väga hästi!»

Kanepi andis esimeses setis küll initsiatiivi vastasele, jäädes taha 2:5, ent suutis end koguda ning kiires lõppmängus seti enda kasuks pöörata. Teine sett kuulus eestlannale juba märksa kindlamalt.

Kanepi lõi kohtumise käigus kaks ässa, ent tegi samas viis topeltviga ning tema esimese servi õnnestumise protsent oli kõigest 48. Kui aga esimene serv õnnestus, keeras ta 77 protsenti nendest pallivahetustest oma kasuks. 

Kohtumise käik:

2. sett:

6:2 Kanepi võidab teise seti ning kogu kohtumise!!!

5:2

4:2 Kanepi murrab vastase pallingu ning astub kohtumise võidule pika sammu lähemale

3:2 Kumbki pool ei kavatsegi murduda 

2:2

2:1 Mõlemad mängijad tegutsevad seni oma pallingul kindlalt

1:1

1:0 Kanepi võtab oma pallingugeimi kindlalt.

1. sett:

Kanepi võidab esimese seti 7:6.

Kiire lõppmäng: 0:1, 1:1, 1:2 (Kanepi annab ära oma servi), 2:2 (Kanepi võtab servitagasi), 3:2 (Kanepi haarab initsiatiivi), 4:2, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4,7:4!

6:6 Kanepi viigistab ning viib seti kiiresse lõppmängu.

5:6 Kanepi oli taas vastase servigeimi murdmisele lähedal, ent kaotas siiski.

5:5 Kanepi mängis tulega - ta läks oma servigeimis 40:0 juhtima, ent lubas vastasel viigistada. Lõpuks suutis eestlanna siiski oma pallingut hoida. 

4:5 Kanepi murdis vastase pallingu!

3:5 Kanepi võitis oma pallingugeimi kindlalt, lubades vastasele vaid ühe punkti.

2:5 Kanepi hakkas selles geimis tublilt vastu ning seis oli tasa 40:40, paraku mängis vastane otsustavaid pallivahetusi kindlamalt.

2:4

Kanepi lasi vastasel oma esimese pallingugeimi murda ning jäi taha 0:3. Edaspidi mäng võrdsustsus ning mõlemad tennisistid on võitnud oma pallingugeimid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles