Ghana lükkas Aafrika meistrivõistlustel võõrustaja konkurentsist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asamoah Gyan
Asamoah Gyan Foto: AFP / Scanpix
Aafrika jalgpallimeistrivõistluste esimeses veerandfinaalis lõpetas Ghana võõrustaja Angola teekonna, võttes pingelises mängus 1:0 võidu.

Alagrupimängudes kaotuseta püsinud Angola lootis kodupubliku toel ka veerandfinaalidest edasi pääseda ja hoida head tava, et korraldaja vähemalt poolfinaalini jõuab, kirjutab soccernet.ee.

Ilma mitme tähtmängijata Ghana läks kohtumist aga 16. minutil ise juhtima, kui klubijalgpalli Itaalia klubis Udinese mängiv Asamoah Gyan pääses kaunil kontrarünnakul oma kiirusega Angola kaitse seljataha ja saatis palli perfektse löögiga tagumise posti kõrvale.

Seejärel hakkasid võimalused juba langema kodumeeskonnale, kuid eelkõige ründaja Manucho ei suutnud neid hästi ära kasutada. Parima võimaluse raiskas endine Manchester Unitedi mängija avapoolaja lõpus, kui tal oli ees põhimõtteliselt tühi värav, millest ta palli üle lõi.

Vaatamata mitmetele üritustele ei suutnudki Angola mängu naasta ja Ghana on see, kes poolfinaalides võitlust Aafrika parima meeskonna tiitlile jätkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles