Kulturismimaailm mattis sõjakirve maha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus ja Ott Kiivikas.
Marek Kalmus ja Ott Kiivikas. Foto: Mihkel Maripuu

Üleeile toimus kulturismifoorumite bonsuna.com’i ja fitness.ee eestvedajate ametlik kohtumine ja kokkuleppe sõlmimine.

Kohtumine toimus ajendatuna viimaste kuude jooksul laialdaselt suurt kajastust leidnud kulturismi ja fitness'i kommuuni bonsuna.com avamisele järgnenud meediakärast ning tekkinud mitmetest erimeelsustest kahe nimetatud veebikeskkonna vahel. Üheskoos leiti, et kõigi ühiseks suureks sooviks on töötada parema spordi nimel ja erimeelsused tuleb nüüdsest unustada, kirjutab fitness.ee.

Kokkuleppest tuleks eraldi ära mainida järgnevad punktid:

1. Nii fitness.ee kui bonsuna.com tunnistavad, et erimeelsused ja pidev üksteisele vastandumine ei vii edasi. Teineteise seisukohti tuleb aktsepteerida ja austada. Nii avalik kui varjatud mustamine on keelatud ja taunitav. See kehtib nii osapoolte omanike, esindajate, tiimi liikmete/tegijate kui ka foorumikasutajate kohta. Vastavad edaspidised negatiivsed sissekanded veebilehel/foorumis kuuluvad kustutamisele kuni kumbki pool pole kokkulepet rikkunud.

2. Osalised tunnistavad oma tehtud vigu, kahetsevad asjade langemist isiklikule tasandile ja loodavad, et sarnased juhtumid tulevikus enam ei kordu.

3. Nii Fitness.ee kui Bonsuna.com keskenduvad spordi edendamisele. Sportlane või treener, kes kuulub ühe või teise keskkonna tegijate hulka, ei pea kartma, et ta saab mingilgi määral diskrimineeritud või häiritud oma töös, treeningutes, võistlustel ega ka temasse suhtumises üldse.

4. Fitness.ee aktsepteerib, et Bonsuna.com puhul on tegemist raskeid treeninguid hindavate inimeste ühendusega. Bonsuna.com on täiesti poliitikavaba, ei ole seotud ühegi alaliiduga, ei esinda neist kedagi, ei eelista ühte teisele. Võistlemine ühes või teises alaliidus on iga võistleja isiklik otsus, Bonsuna.com sellega seotud ei ole. Bonsuna.com on avalik veebileht, kus saavad sõna võtta kõik soovijad olenemata poliitilistest vaadetest, kuuluvusest ja tõekspidamistest.

5. Edasised võimalikud probleemid lahendatakse ausameelselt ja korrektselt.

Ühtlasi tänab bonsuna.com fitness.ee eestvedajat Tokkot, kes tühistas oma Bonsuna nime omistava taotluse Eesti Patendiametis ja hea tahte märgiks kinkis bonsuna.com-le sümboolse summa eest vajalikku tehnikat ja soovis oma suurimale konkurendile tuult tiibadesse. Samuti soovib bonsuna.com fitness.ee-le jõudu ja jaksu ja möönab, et suurimaid edasiviivaid jõude on arvestatav konkurents.

Selline teguviis annab nii Fitness.ee- le kui Bonsuna.com-le edasiseks võimaluse vastavalt oma äranägemisele ja vajadustele areneda, pole välistatud ka mingil tasandil koostöö kahe veebilehe vahel, millest võidaks eelkõige portaalide külastajad ja võistlejad, kes ei pea edaspidi tundma, et oleksid justkui kahe tule vahel.

 

Antud leppe sõlmisid bonuna.com esindajatest Timo Majuri ja fitness.ee esindajatest Tokko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles