Raja ja Pahapill näitasid head vormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja (vasakul) ja Mikk Pahapill Lasnamäe spordihallis.
Andres Raja (vasakul) ja Mikk Pahapill Lasnamäe spordihallis. Foto: Toomas Huik

Andres Raja ületas kergejõustiku Kuldliiga Tartu etapil isiklikku rekordit tähistava kõrguse 2.06 ja röögatas rahulolevalt. Pea sama vali röögatus kõlas tema treeningukaaslase Mikk Pahapilli suust, kui ta ületas 2.09.



Kuldliiga kavasse võetud seitsmevõistlus võttis sellega ülipõneva pöörde, sest kahe mehe vahe enne 1000 meetri jooksu oli vaid 26 punkti.



Kõige enam säras kõrgushüppe järel Raja, kes lausus võistluste teadustajale bravuurikalt: «Enne võistlust oli eesmärgiks ületada Erki Noole kõrgushüpperekord ja seda ma ka tegin. Loodetavasti suudan ka tema teised rekordid selle aasta jooksul ületada.»



Mõnikümmend minutit hiljem seis Raja koos Pahapilliga juba 1000 meetri stardijoone taga. See Noole rekord jäi Raja jaoks aga püüdmatusse kaugusesse. Raja läbis 1000 meetrit 2.48,27ga, Pahapill leppis 2.55,97ga. «Ei saanud jooksuga päris rahule jääda. Poole maa peal tekkis nõrk koht sisse – arvasin, et Mikk tuleb kohe minu kõrvale, ja jäin teda ootama. Aga kui hoopis Mikk-Mihkel Arro minust mööda läks, siis sain aru, et jooksen aeglaselt,» sõnas Raja.



106-punktiline edu


Pahapill lisas: «Üsna raske oli joosta. Trennis on lõigud küll hästi läinud, poleks tohtinud probleeme olla. Võimalik, et asi oli ka selles, et jooksu ja kõrgushüppe vahele jäi liiga väike vahe.»



Kui võistluspäevale tagasi vaadata, jäid Pahapill ja Raja oma esitustega siiski rahule. Pahapill eelkõige elu teise ajaga (8,18) 60 meetri tõkkejooksus ja Raja kõrgushüppe isikliku rekordiga. 



Enne viimase etapi teivashüpet juhib Raja oma treeningukaaslase ees 106 punktiga.


Aga see vast polegi kõige olulisem. Hoopis tähtsam on see, et laupäeval näitasid mõlemad, et Eesti seitsmevõistluse meistrivõistlused tõotavad tulla viimaste aastate põnevaimad.



Keda tänada?


Seda enam, et kaasa on lubanud teha ka eelmisel hooajal kümnevõistluses maailma 12 parema hulka kuulunud kuubalased Leonel Suarez, Yordani Garcia ja Yunior Diaz.



«Nende osalemine on kahe otsaga asi. Kui nad meie abil kõvade tulemusteni jõuavad ja meie ees pääsu sise-MMile võtavad, siis kellele ma aitäh peaksin ütlema? Samas: kui meie tänu neile heade tulemusteni jõuame, siis ma tean, kellele aitäh öelda – oma treenerile,» sõnas Remigija Nazaroviene õpilane Raja.



12.–13. veebruaril, mil Lasnamäe kergejõustikuhallis peetakse Eestis mitmevõistluse meistrivõistlused, selgub, kellele Raja tänusõnad saadab. Enne seda võistlevad nad ka 10. veebruaril Kuldliiga kolmandal etapil.



Seal üritab Eesti rekordit püstitada ka kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kes Tartus ületas 1.88. Eesti rekordit tähistava 1.94 ajas ta kolmel korral maha. «Kaotasin hoojooksul rütmi ja tehnika lagunes. Proovikatsel ei suutnud kordagi isegi mitte 1.80 ületada. Mitte kellelgi meie treeningrühmast polnud lennupäev,» sõnas Iljuštšenko muigamisi.



Tartu etapi parima tulemuse eest hoolitses lätlasest kuulitõukaja Maris Urtans, kes sai kirja 20.43. Hooaja avavõistluse teinud Sirkka-Liisa Kivine hüppas 6.36 ja sai sellega välisvõistlejate järel 3. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles