Poom ja Kullamäe saavad riigilt teenetemärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom
Mart Poom Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsusele anda Eesti riigile osutatud teenete tunnustuseks iseseisvuspäeva eel 97 inimesele kodu- ja välismaalt riiklikud autasud.

Sportlastest pälvivad autasu endine jalgpallur Mart Poom ja ekskorvpallur Gert Kullamäe.

23. veebruaril antakse väravavaht Poomile Valgetähe IV klassi teenetemärk ja kuulsale snaiprile Kullamäele Valgetähe V klassi teenetemärk.

Riik tänab teenetemärgiga rahvusvaheliselt tunnustatud spordipedagoog Rein Haljandit, olümpiavõitja Gerd Kanteri meeskonna liiget Aadu Krevaldit, kuus korda Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Poomi, pikaaegse sportlaskarjääriga korvpallur Kullamäed.

«Eesti tänab ja tunnustab inimesi, kes on teinud väga palju selleks, et meie riik oleks nii sisemiselt kui ka väliselt turvaline, et Eesti teadus, kultuur ja majandus oleksid tuntud mitte ainult kodumaal, vaid ka rahvusvaheliselt, et Eesti oleks edukas ja samas hooliv oma inimeste vastu,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles