Kriisa show’st jäi Rocki vastu väheks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva liider Valmo Kriisa (palliga) kerkis küll 29 punkti ja 10 lauapalliga üleplatsimeheks, kuid ei suutnud Tartu Rocki võidumarssi peatada.
Rakvere Tarva liider Valmo Kriisa (palliga) kerkis küll 29 punkti ja 10 lauapalliga üleplatsimeheks, kuid ei suutnud Tartu Rocki võidumarssi peatada. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kümme minutit enne Tarva ja Tartu Rocki vahelise korvpallimatši algust lookles Rakvere spordihoone ukse taga järjekord – mitusada inimest üritas end kahe tuhande kaaslase kõrvale tribüünile pressida.



Saali pääsemisega kaasnev vaev tasus end kuhjaga ära – pisut vähem kui kahe tunni jooksul nähti väljakul võimsat heitlust, mille tõeliseks täheks kerkis Tarva vanameistrist liider Valmo Kriisa. Paraku jäi tema 29 punktist Rocki alistamiseks väheks. Eesti meistriliiga liidrite duelli võitsid tartlased 85:77.



Lõppskoor ei väljenda kuigi selgelt mängu käiku. Lihtsalt viimase pooleteise minutiga viskasid Rocki pallurid eksimatult, väljakuperemehed aga eksisid. Kuigi mängu eel unistas Tarva peatreener Andres Sõber kolmapäeval Euroliigas Barcelona alistanud Belgradi Partizani ime kordamisest, jäi ideaalist puudu.



«No natuke oli ju ikka Partizani moodi,» sõnas ta muheledes. «Olime kuue ja kaheksa punktiga peal – saanuks me siis eest ära, võinuks asi teisiti lõppeda. Üks mees jäi täna puudu, vajasime kaheksandat mängijat, Janis Vahterit.» Nii mängitaski Sõber vaid seitset meest. «Võib-olla pole ma veel treenerina nii küps.



Mõtlesin küll Jörgen Hiiuväinu ja Sven Kaldre peale, kuid ei julgenud neid veel panna. Aga nende aeg tuleb veel kindlasti!» lisas Sõber.



Tarva poolel tegi oma esimese mängu Kanada kodanikust keskmängija Richard Anderson. 28 minutiga viskas ta nigela tabavuse juures üheksa punkti. Vaatamata sellele pidas Sõber värske täienduse panust korralikuks. «Ta oli reisist veidike väsinud,» põhjendas ta mehe möödaviskeid. «Aga korvi alt oleks meid temata ära lõhutud.»



Kui Andersonist võib Tarvale palju kasu tõusta alles tulevikus, siis Kriisa on juba praegu tõeline vedur. 29 punkti, kümme lauapalli, viis söötu ja neli vaheltlõiget… Sõnu polegi vaja.



«Müts maha, superesitus,» tunnustas Rocki kapten Tanel Tein. «Õnneks mängisime viimase veerandi rahulikult ja saime mängu läbi häda kätte.»  



Ardo Ärmpalu: korvpalliga on kõik


Rakvere Tarva keskmängija Ardo Ärmpalu tuleb koduklubi särgis platsile veel vaid korra – tuleval reedel kodusaalis Valga vastu.



Seejärel riputab 30-aastane mees ketsid varna ning sõidab kaasa juurde USAsse. «Korvpalliga on siis kõik,» tunnistas oma parimatel hooaegadel Eesti koondisse kuulunud mees. «Mul pole selle otsuse pärast kahju, mõtlesin sellele juba ammu. Ma pole ju enam mingi noor mees.»



Kuigi loobumise mõte on kindel, ei tunne ta treeningutel vähenenud motivatsiooni ja käib kuni ärasõiduni koos seniste meeskonnakaaslastega rassimas. «Korvpall on ju tore mäng,» selgitas ta.



Mida pikakasvuline mees Ameerikas tegema hakkab, pole talle endalegi veel selge. Kindla töökoha olemasolu ta igatahes eitas. (PM)



Korvpall


Korvpalli meistriliiga


BC Rakvere Tarvas – Tartu Rock 77:85 (45:44)


Tarvas: 29, 10 lp. Kriisa, 12 Veideman, 11 Saage, 10 Hallik, 9 Anderson, 6 Villers


Rock: 18, 6 lp. Talts, 16 Abernethy, 10, 6 lp. Morrison, 10 Eichfuss, 9, 6 lp. Tein, 8 Sokk, 7 Doronin, 4 Allingu, 3 Leppik



Tallinna Kalev – TTÜ 93:111 (53:54)


Kalev: 31 Covington, 20, 14 lp. Reed, 12 Roos, Akenpärg, 9 Pärn, Vares


TTÜ: 28 Orula, 21, 8 rs, Toome, 16 Makke, 15, 6 lp. Tamm, 13 Pokla, 9 Saks, 6 Klementsov, 3 Kaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles