Contador: tunnen end Armstrongita vabamalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel hooajal ühes meeskonnas sõitnud Alberto Contador (vasakul) ja Lance Arm­strong on tänavu suured konkurendid.
Eelmisel hooajal ühes meeskonnas sõitnud Alberto Contador (vasakul) ja Lance Arm­strong on tänavu suured konkurendid. Foto: Reuters

Hispaania jalgrattur Alberto Contador kinnitas, et tema tänavune suur eesmärk on kaitsta Tour de France’i esikohta. Kuid Astana meeskonda kuuluv Contador rõhutas, et kollase särgi ihaldajaid on kaheksa kuni kümme.



«Mulle ei meeldi end suursoosikuks pidada,» toonitas 27-aastane Contador. «Peale individuaalse vormi mängib olulist rolli taktika ja meeskonna tugevus. Üks mees, kes mulle mägedes peavalu võib valmistada, on eelmisel aastal teise koha saanud Andy Schleck.»



Hooaja avastart Portugalis


Kümne favoriidi sekka loeb 17. veebruaril Portugali ühepäevasõidul Volta ao Algarve hooaja avastardi tegev Contador ka oma mullust tiimikaaslast Lance Armstrongi.



Ameeriklane lõi kahe hooaja vahel oma meeskonna RadioShacki ja kinnitas hiljuti, et läheb 3. juulil Rotterdamis startival Touril püüdma oma kaheksandat esikohta.


«Loomulikult on Lance mu konkurent, kuid tunnen end nüüd vabamalt,» ütles ta.



«Meil on väga hea meeskond ja arvan, et tuleb suurepärane hooaeg. Treenisime laagrites kõvasti ning olen rahul kõigi motivatsiooni ja panusega.»



Astana on Contadori jaoks


Ka 2007. aastal Touri üldvõidu pälvinud Contadori peamisteks abimeesteks on kaasmaalane Oscar Pereiro ja kasahh Aleksandr Vinokurov.



«Tahame tuua Astanale esikoha ja näidata, et oleme parim meeskond maailmas. Contadori võimekus pluss minu kogemused on edu pandiks,» märkis 2007. aasta Prantsusmaa velotuuril veredopingu kasutamisega vahele jäänud ja mullu profisporti naasnud Vinokurov.



«Kui Alberto on meeskonnas, teevad kõik tema nimel tööd. Astana on Albertole. Teadmine, et ta on maailma parim rattur, innustab kõiki,» lisas tippspordist loobuda kavatsenud Pereiro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles