Haye kavatseb võita kõik meistrivööd

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja David Haye.
Vladimir Klitško (vasakul) ja David Haye. Foto: SCANPIX

WBA profipoksi sarja raskekaalu tšempion David Haye kavatseb lähimate aastate jooksul võita kõik saadaolevad meistrivööd.

«Tahan kaks aastat tõsiselt poksiringis vaeva näha, et koguda kõik vööd endale. Poksifännide jaoks peab olema üks meister,» vahendab The Mirror Haye sõnu. «Hakkasin profiks sellepärast, et tulla maailmameistriks. Selle eesmärgi olen ma täitnud ja nüüd on mul kõrgem missioon täita.»

Haye meelest on imelik, et profipoksis on nõnda palju erinevaid sarju, mistõttu pole ühte kindlat maailmameistrit ehk number üks poksijat.

«Lennox Lewis, Mike Tyson, Riddick Bowe ja Evander Holyfield olid omal ajal tõelised tšempionid, kuid viimasel 10 aastal on poksimaailmas valitsenud segadus,» arvas Haye, kes vihjas sellele, et lisaks tema tiitlile hoiab Vitali Klitško WBC-sarja maailmameistritiitlit ja Vladimir Klitško IBFi ja WBO sarja tiitleid. «Ma võiksin ka minna lihtsama vastupanu teed nagu Klitškod ja võidelda ainult paksude ja aeglaste meestega, et oma tiitli säilimine garanteerida, kuid ma ei tee seda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles