Todt: minu silmis on Briatore endiselt süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt
Jean Todt Foto: AP / Scanpix

Kuigi Prantsusmaa kohus vabastas endise Renault’ vormel-1 meeskonna bossi Flavio Briatore süüdistusest, nagu oleks ta 2008. aasta Singapuri MM-etapil käskinud Nelson Piquet juunioril meelega avarii teha, teatas Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt, et tema silmis on Briatore endiselt süüdi.

FIA määras Briatorele eluaegse keelu mootorispordis, ent Briatore kaebas karistuse edasi ning Prantsusmaa kohus tühistaski talle määratud keelu, vahendab Planet-f1.

Todt on veendunud, et Briatore on jõhkras rikkumises siiski süüdi. «Tahate tõendeid? Kõik on nii ilmselge, et keegi isegi vabandas selle eest,» viitas Todt Renault’ endise peainseneri Pat Symondsi avalikule vabandusele. «Kui Briatore karistamine arutelu all oli, arvas vaid üks inimene, et ta ei vääriks eluaegset keeldu.»

Oktoobris FIA presidenditooli istunud Todt avaldas ka, et kavatseb pärast ametiaja lõppemist uutele jahimaadele asuda. «Jään ainult üheks ametiajaks, minu arvates on täiesti hullumeelne, et Max Mosley oli ametis 16 aastat,» imestas Todt, kelle eesistumine lõppeb 2013. aasta lõpus. «Elu on liiga lühike, soovin ka teisi asju proovida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles