BBC teeb kõmulisest Semenyast dokumentaalfilmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: AP / Scanpix

BBC (Suurbritannia avalik-õiguslik televisiooni- ja ringhäälingukorporatsioon) teeb dokumentaalfilmi kõmulise 800 m jooksu maailmameistri Caster Semenya elust.

Lõuna-Aafrika ajalehe Sowetan andmetel pidas BBC läbirääkimisi Semenya advokaatidega ning olles neile lõpuks maksnud märkimisväärse summa, teenisid õiguse Semenya elust film teha.

Laupäevasel auhinnagalal Pretorias Lõuna-Aafrika Vabariigi aasta naissportlase ja naisjuuniori ning parima kergejõustiklase tiitli teeninud Semenya ajakirjanikega rääkida ei soovinud. «Vabandust, aga ma ei tohi meediaga suhelda,» teatas ta vaid. «Kui soovite midagi minu kohta teada saada, rääkige mu treeneriga.»

Semenya treener Michael Seme kinnitas, et jooksja advokaadid jõudsid BBC-ga kokkuleppele. «BBC teeb Casteri elust dokumentaalfilmi ning peatselt näidatakse seda igal pool üle maailma,» avaldas Seme. «Aga praeguse seisuga tohivad nad lihtsalt Casterit filmida, aga mitte temaga rääkida.»

Mäletatavasti sattus mullu augustis Berliinis MMil naiste 800 m jooksus kuldmedali võitnud Semenya kogu maailma meedia tähelepanu keskmesse, kuna tema välimus ja hääletämber on üsna mehelikud. Seetõttu käskis IAAF Semenyal läbida sootest, ent selle lõplikke tulemusi pole siiani selgunud ning sellepärast ei tohi Semenya ka praegu võistelda.

Mõningatel andmetel näitas sootest aga, et 19-aastane Semenya on hermafrodiit, kellel on sisemised munandid ning kolm korda kõrgem testosteroonitase kui naistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles