Kõrgushüppajast olümpiavõitja saab 600 000-kroonise preemia

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Tarmaku Müncheni olümpiamängudel võidetud kuldmedal.
Jüri Tarmaku Müncheni olümpiamängudel võidetud kuldmedal. Foto: Raivo Tasso / Maaleht

600 000-kroonise riikliku spordi elutööpreemia saavad tänavu kõrgushüppe olümpiavõitja Jüri Tarmak ning ajakirjanikud-spordiajaloolased Juhan Maidlo ja Erlend Teemägi.


Jüri Tarmak võitis kõrgushüppes 1972. aasta Müncheni suveolümpiamängudel kuldmedali ning Euroopa sisemeistrivõistlustel 1971. aastal hõbe- ja 1972. aastal pronksmedali. Viimastel aastatel on Tarmak pühendunud orienteerumise ja liikumisharrastuse edendamisele Eestis, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Spordiajakirjanikud Juhan Maidlo ja Erlend Teemägi on vahendanud Eesti sporti ligi 60 aastat, nende sulest on ilmunud tuhandeid sporditeemalisi artikleid ja kümneid väga heal professionaalsel tasemel spordiraamatuid.

Tänasel valitsuse istungil kinnitatud spordivaldkonna riiklikud preemiad saavad laureaadid kätte vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles