Läikiva kostüümiga meesiluvõimleja šokeeris publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania meesvõimleja Ruben Orihuela Gavilan pani Tartu publiku jahmatama.
Hispaania meesvõimleja Ruben Orihuela Gavilan pani Tartu publiku jahmatama. Foto: Margus Ansu

Kui mullu detsembris naljaga pooleks Eestis esimesed meeste iluvõimlemise meistrivõistlused peeti, said kõik pisarateni naerda.



Eesti n-ö meesiluvõimlejate etteasteid vaadates on raske uskuda, et mõni mees võiks seda ala ka tõsimeeli harrastada. Eile rahvusvahelisel Miss Valentine’i võimlemisvõistlusel esinenud Hispaania meesvõimleja Ruben Orihuela Gavilan pani Tartu publiku aga jahmatama.



Esmalt oli 22-aastase hispaanlase oskusi harjumatu vaadata ja nii mõnigi kihistas vaikselt mantlihõlma varjus naerda, kui Gavilan oma läikiva ja sädeleva kostüümiga platsile marssis. Pooleteise minuti pikkuse etteaste järel sai aga selgeks, et itsitamiseks pole põhjust. Noormehe võimed küündisid kõrgemale tasemele kui mitmetel teistel osalejatel.



Solvangud ja narrimine


Lisaks väärib märkimist, et meeste iluvõimlemine on alates eelmisest aastast Hispaanias ka ametlikult tunnustatud spordiala.



«Alates ajast, kui 12 aastat tagasi iluvõimlemisega tegelema hakkasin, on see kogu minu elu. Teadsin kohe, et see on täpselt see, mida teha tahan,» teatas Gavilan tõsiselt ning kirjeldas, kuidas ta nii kummalise spordiala valis. «Nägin koolis tüdrukuid harjutamas ja tahtsin ka proovida. Ja ala meeldis, kuna see on kombinatsioon spordist, muusikast, vahenditehnikast ja tantsust.»



Gavilan tunnistas, et inimeste suhtumine tema hobisse oli pikka aega siiski küüniline, noormees ei pääsenud ka solvangutest ja narrimisest.



Loobumine oleks katastroof


«Mul pole sugugi lihtne olnud, aga nagu näha võite, on iluvõimlemine on minu jaoks olulisem kui kõik muu ja olen ikka veel ala juures. Kui hakkasin tulemusi saavutama, hakati mind lõpuks ka tõsisemalt võtma,» selgitas ta uhkelt.



«Inimeste esimese reaktsiooni määrab teadmatus ja see panebki neid algul naerma.»



Hispaanlase sõnul ununeb trenni jõudes kõik kõrvaline ja negatiivne. Iga treeningut ja võistlust naudib ta kogu südamest. See, et ala peetakse eranditult naiselikuks, Gavilani ei häiri.



«Iluvõimlemine on väga elegantne ja see meeldib mulle. Trennis olen väga rahulik ja täielikult omas elemendis. Kui peaksin iluvõimlemisest loobuma, oleks see täielik katastroof,» sõnas Gavilan.



Nüüd juhendab meesiluvõimleja juba ise noori tulevikutähti ning tema trenni on lisaks hulgale tüdrukutele leidnud tee ka kaks poissi.



Kuigi eestlastele pole mees­iluvõimlemine endiselt südamelähedane, ei salanud pealtvaatajad, et Gavilani etteastet oli põnev vaadata. Eesti mehed jäägu võimlemisfännide arvamusel siiski oma liistude juurde.



«Miks mitte harrastada, kui talle meeldib ja kui rahvas tahab teda vaadata,» leidis Eesti Võimlemisliidu peasekretär Kadri Liivak-Riisalo. «Ta on leidnud oma niši – teda kutsutakse esinema ja võistlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles