MM-pilet püsib Pahapillil käeulatuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill hüppas viimasel katsel kaugust 7.62 ning jagas esikohta kuubalase Yunior Diazega.
Mikk Pahapill hüppas viimasel katsel kaugust 7.62 ning jagas esikohta kuubalase Yunior Diazega. Foto: Toomas Huik

Kergejõustiku sisemaailmameistrivõistluste piletit jahtiv Mikk Pahapill näitas mitmevõistluse Eesti meistrivõistlustel head minekut, lõpetades avapäeva 3480 punktiga.



 Mullu Torinos sise-EMil isikliku rekordiga seitsmevõistluses kuldmedali võitnud Pahapill jääb toonasest graafikust küll 156 punktiga maha, ent MM-pääsu silmas pidades liigub ta siiski hea tulemuse suunas.


«Seis pole sugugi paha,» muheles Pahapill.



Pahapill võinuks juba võistlust alustada isikliku rekordiga, ent paraku läks ta 60 m jooksus stardist nii suure õhinaga minema, et pidi mõne meetri pärast üldse püstijäämisega vaeva nägema. «Reaktsiooni suhtes oli väga hea start, aga surusin üle, läksin liiga suurt ampsu võtma ja sinna see pidur tuli,» möönis 7,20 jooksnud Pahapill. «Järgmistel sammudel oli juba oht kukkuda, hea, et üldse püsti jäin. Sinna läks ikka päris palju sajandikke kaduma, usun, et muidu võinuks isikliku rekordi ehk 7,03 kanti joosta.»



Sprindis domineerisid külalistena kaasa tegevad kuubalased – alavõidu võttis Yordani Garcia 6,92ga ning teine oli Yunior Diaz 6,98ga, 7,03 jooksnud Andres Raja sai kirja kolmanda koha.



Kaugushüppes vajas oma rekordvõistluses 7.97 hüpanud Pahapill head tulemust, vastasel juhul võinuks ta MM-piletiga sama hästi kui hüvasti jätta. Avakatsel sai ta kirja 7.32, teise katse astus 26-aastane saarlane aga üle.



Viimasel katsel hüppas ta aga sentimeetri täpsusega sama palju kui võistluste liider Diaz – 7.62. «Alguses läksin kindla peale välja, teisel katsel surusin juba veidi üle,» arutles Pahapill. «Aga viimane katse õnnestus väga hästi, samm klappis ja rütm oli paigas.»



Kui kaugushüppes tuli esikohta kuubalasega jagada, siis nii kuulitõukes kui kõrgushüppes võttis Pahapill kindla esikoha, tõugates kuuli 15.10 ja hüpates kõrgust 2.11. «Kuulis oli väga hea minek, aga kahjuks rikkusin ise natuke ära,» tunnistas Pahapill, kel teisel katsel kandus kuul 16 meetri kanti, aga kahjuks ei jäänud mees ringi püsima. «Üldiselt pole ma juba ammu kuulitõukes end nii hästi tundnud, kuidagi väga lihtne oli tõugata.»



Avapäeva järel hoiab Pahapilli järel teist kohta Diaz 3380 punktiga, kolmas on Pekingi olümpiapronks Leonel Suarez 3238 punktiga ning neljas Raja 3214 punktiga. Kahe ala järel kolmandat kohta hoidnud Garcia jättis võistluse vigastuse tõttu pooleli.



Täna on lisaks meestele võistlustules ka naised, oma debüüdi viievõistluses teeb endine kaugus- ja kolmikhüppaja Veera Baranova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles