President Ilves laulis Kristinale medalilaulu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Vancouveri olümpial hõbemedali võitnud Kristina Šmigun-Vähi jõudis medalipeole, laulis kohale tulnud seltskond eesotsas president Toomas Hendrik Ilvese ning tema abikaasa Eveliniga medalilaulu.


Rahvaliku loo Kalle-Kusta viisil lõõritati: «Kristina võitis hõbemedali, Kristina võitis hõbemedali!»

Kuigi lühikesel peol kõnelesid president, Kristina ise ning olümpiakomitee juht Mart Siimann, kujunes koosviibimise suurimaks staariks Kristina tütar Victoria Kris. Vaheldumisi isa Kristjan Thori ja vanaema Ruti käest kinni hoidnud ning vahepeal ka Kristina sülle hüpanud plikatirts sattus rohkete fotograafide ja riigitelevisiooni kaamerate ette esimest korda. Kuid justkui mõistes ürituse olulisust, püsis ta kogu ürituse vältel rõõmsameelsena.

Kuigi medalipeo ajaks polnud Kristina veel suusasõiduga teenitud autasu kätte saanud, kinkis EOK president Mart Siimann talle ja treenerist isale Anatoli Šmigunile Vancouveri olümpia kuldmündid. Ema Rutti peeti meeles EOK hõbemündiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles