«Kõrsik» Mandri: paisun väga kiiresti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri
Rene Mandri Foto: Erakogu

Ag2r’i jalgrattameeskonna eestlasest leegionär Rene Mandri, keda Jaan Kirsipuu on peenikeste jalgade tõttu hellitavalt «kõrsikuks» kutsunud, tunnistab oma blogis, et peab hoolega toitumist jälgima.

«Tõsi ta on, et olen talvistel tiimi piltidel mõni kilo raskem. Suviti on mu tippkaaluks olnud juba mitu aastat järjest 65 kilo. Hetkel kaalun natukene alla 66 kilo. Samas ei ole mu rasvaprotsent väga madal (7-8), mis tähendab, et võiksin veelgi kergem olla. 2004. aastal Püreneedes elades kaalusin võistlushooajal 63 kilo. Nüüd on natuke jalalihast juurde tulnud ja nii kergeks ma enam ei lähe,» kirutab Mandri.

«Samas paisun väga kiiresti,» jätkas ta. «Vigastusest tingitud võistluspausil ja puhkuseperioodil olen kaalunud isegi 74 kilo. Näiteks pärast mu kuulsat kukkumist Giro d’Italial. Suures kaalukõikumises lasub ka mul süü, sest olen rämpsu söönud (burgerid, pitsad, saiakesed, maiustused). Kuid isegi siis, kui oma toidusedeli enam-vähem kontrolli all hoian, võtan puhkemomentidel kaalus suhteliselt kiiresti juurde. Ja see pole lihas, mis kasvama hakkab.»

Mandri sõnul on retsept kaalust alla võtmiseks lihtne – tuleb teha trenni ja jälgida menüüd.

«Korralik toitumine aitab paremini taastuda. Olen enda jaoks pannud paika paar lihtsat reeglit: ei tohi süüa väga rasvaseid asju, söön alati korralikult hommikul ja kohe pärast trenni, et paremini taastuda (taastusjook ja midagi magusat või kas kartul, makaron, riis jne). Õhtusöök on alati päeva kergeim eine. Samas on tähtsal kohal liha, välja arvatud juhul, kui järgmisel päeval on võistlus. Siis tuleb süüa aeglaseid suhkruid süüa. Parimaks snäkiks on porgand või õun, mitte šokolaaditahvel või küpsised. Alati ei ole vaja magustoitu võtta, väikesest jogurtist piisab.»

Sel aastal tegid Ag2r’i ratturid testi, mis näitas, millised toiduained on organismile raskelt vastuvõetavad ja mis tekitavad allergiat.

«Mul nimekiri väga pikk ei olnud, küll aga sain teada, et pastatoitudele pean eelistama riisi ja kartulit. Kõik tooted, mis sisaldavad teravilja ja gluteeni, on mulle vastunäidustatud. Seega sai ja leib tuleks osaliselt asendada riisi-maisi kuivikutega. Samuti tuleks leida vaheldust neljaviljapudrule ja müslidele. Test näitas veel mittesobivust vanilje, austrite, sibula, küüslaugu, brookoli suhtes,» loetleb Mandri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles