Murtud roiete kiuste pronksi võitnud Majdic kaalub karjääri lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valudes Petra Majdic naiste sprindi finišis
Valudes Petra Majdic naiste sprindi finišis Foto: Raigo Pajula

Sloveenia murdmaasuusataja Petra Majdic sai eile hakkama tõelise kangelasteoga – 30-aastane suusataja elas treeningul üle karmi kukkumise, kuid olles konsulteerinud arstidega, otsustas siiski naiste sprindis kaasa teha ning suutis lõpuks end koguni pronksmedalile suusatada.                                                

Tagantjärele selgus, et sloveenlanna murdis kukkumisel mitu roiet, seega on kindel, et Vancouveri olümpiamängud on tema jaoks lõppenud, tõenäoliselt peab ta ka hooajale joone alla tõmbama. «Mul on väga valus, olümpia on kindlasti minu jaoks läbi, tegelikult ilmselt kogu hooaeg,» sõnas Majdic Norra telekanalile NRK pärast medalitseremooniat. «Mul on äärmiselt hea meel, et võitsin pronksi, kuid arstlikul ülevaatusel selgus, et olen murdnud neli-viis roiet, seega seis pole väga hea.»

«Karjusin rajal olles valust,» jätkas ta. «See oli ilmselt esimene kord, kui kõikide koondiste peatreenerid mulle kaasa elasid, kuna nad kuulsid, kui valus mul oli.»

Majdic lisas, et pole veel kindel, kas tahab üldse oma suusatajakarjääri jätkata.

Esialgu kinnitasid arstid Majdicile, et tema luud on terved ning said kukkumise tagajärjel vaid tugevalt põrutada, mistõttu tegi ta sprindis kaasa ja võitles end läbi valu medalile.

Finišisse jõudes kukkus Majdic pikali ja puhkes nutma. Teda turgutati tükk aega, kuid sloveenlanna ei suutnudki ise jalgu alla võtta ning ta kanti staadionilt minema.

Majdici sõnul oli see kurv, kus ta kukkus, äärmiselt ohtlik. «Kukkusin umbes kolm meetrit allapoole jääkamakale,» meenutas ta. «Murdsin mõlemad suusakepid ja ühe suusa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles