Politsei soovitab maratonilistel saabuda aegsasti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei teatel tuleb maratonipäeval jälgida ajutiste liiklusmärkide nõudeid ning alluda politseinike korraldustele.
Politsei teatel tuleb maratonipäeval jälgida ajutiste liiklusmärkide nõudeid ning alluda politseinike korraldustele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Korrakaitsjate esmane soovitus kõigile maratonile saabuvatele sõidukijuhtidele on see, et kohale tuleb saabuda aegsasti vältimaks liiklusummikuid ning mitte kaasa aidata nende tekkimisele.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli kinnitusel tuleb tähelepanelikult jälgida ja täita ajutiste liiklusmärkide nõudeid, politseiametnike ja korraldajate märguandeid ning korraldusi. «Pole mõtet laskuda politseiametnikega asjatutesse vaidlustesse.»

Politsei kontrollib liiklust ka asulavälistel teedel ja need, kes tulevad sõidukitega raja äärde kaasa elama ning liiguvad teedel järgmisesse punkti, peaks rahulikult ja mõistvalt kolonnis liikuma ning sooritama möödasõite ainult äärmisel vajadusel.

Aega ja kannatust peaks varuma ka sõidukite parkimisel Elva-Hellenurme teel asuvatesse parklatesse, sest registreeritud on rekordarv osavõtjaid.

Korraldajad teatavad, et Otepääl Valga maanteel toimub kahesuunaline liiklus ning et suusakooli tagune parkla on asendatud Comebacki parklaga.

Tartu maraton pakub osavõtjatele võimaluse tulla oma sõidukiga Elvas asuvasse finisikohta ning sõita juba sealt bussiga stardipaika Otepääle. See vähendab sõidukite hulka Otepääl ning on osavõtjatele ka mugavam ning soodsam.

Politsei soovitab sõidukijuhtidel valida liikumiskiirus vastavalt ilmaoludele ning mitte kihutada. Parklatesse paigutatud sõidukitesse mitte jätta väärtuslikke asju, et vältida autodesse sissemurdmisi. Ükski maratonisõitjatest lugupidav inimene ei istu autorooli alkoholijoobes.

Sujuvamaks ja kiiremaks parkimiseks Elvas soovitavad korraldajad osta parkimispilet eelmüügist. Pilet maksab 50 kr ja saadav kleebis tuleb kinnitada auto tuuleklaasi juhipoolsele küljele. Parkimispileteid saab reedel ja laupäeval Tartu maratoni võistluskeskusest Maaülikooli spordihoones (Kreutzwaldi 3). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles