Balta läheb täispangale, Leibaku sisehooaeg läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta peab homme Tartus hüppama kaugust vähemalt 6.50.
Ksenija Balta peab homme Tartus hüppama kaugust vähemalt 6.50. Foto: AP/Scanpix

Mullu Torinos kergejõustiku Euroopa sise­meistrivõistlustel kaugushüppes triumfeerinud Ksenija Balta on enda ja pöidlahoidjate närvid proovile pannud.



Pühapäeval käimasoleval sisehooajal esimest korda oma põhialal kaugushüppes startiv ja Doha sise-MMi normi 6.50 täita üritav Balta näib lähtuvat mõtteviisist «kas kõik või mitte midagi».



Tõetund saabub nädalavahetusel Tartus peetavatel Eesti talvistel meistrivõistlustel.



Kuna Baltal pole sarnaselt suusaässa Kristina Šmigun-Vähiga isu enne tähtsat starti meediaväega suhelda, andis tema seisundist ülevaate treenerist elukaaslane Andrei Nazarov. «Treeningutel on Ksenija hüpanud kuus meetrit ja natukene peale ning selle põhjal peaks kõik olema kontrolli all,» lausus Nazarov.



Kui aga norm ei peaks mingil saatanlikul põhjusel alistuma, kas otsite kibekiiresti uue võimaluse, et seda kahe nädala jooksul täita?



«Me pole selle võimaluse peale mõelnud,» kinnitas Nazarov. «Kaugus- ja kolmikhüppe puhul on tegemist riskantsete aladega, kus isegi kõige kõvematel ässadel on oht kõrbeda.»



Kuigi Balta ja Nazarov on kinnitanud, et sise-MMil on eesmärk võistelda ilmtingimata kaugushüppes, ei välistanud treener võimalust, et lemmikala ebaõnnestumise korral kaalutakse osalemist 60 m sprindis ja tõkkesprindis, kus sarmikal neiul norm täidetud on.



Tartu Ülikooli spordihoone rajakate peaks Baltale sobima. Kaks aastat tagasi esimest ja seni ainsat korda seal võistelnud Balta sai toona kirja 6.60.



Kolmikhüppes sise-MMile pürginud Kaire Leibak kuulutas aga talvise hooaja lõppenuks. Kümme päeva tagasi Tallinnas peetud Kuldliiga etapil tugevasti kanda põrutanud piiga pole seejärel hüppetrenni teinud.



«Enda arust olin normi (13.85) ületamiseks valmis, kuid tulemused jäid kesiseks. Kahju,» ohkas Pekingi olümpial 10. koha saanud tartlanna.



Katari suunduvast MM-lennukile üritavad pääseda kolmikhüppaja Liane Pintsaar ja kaugushüppaja Sirkka-Liisa Kivine.



Eesti rekordit on valmis uuendama kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, teivashüppaja Lembi Vaher ning 3000 m jooksjad Jekaterina Patjuk ja Tiidrek Nurme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles