Ghana mäesuusataja eesmärk: alistada suusataja riigist, kus on lund

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kwame Nkrumah-Acheampong
Kwame Nkrumah-Acheampong Foto: AP / Scanpix
Vancouveri taliolümpiamängudel on teadupärast sarnaselt teistele survõistlustele stardis mitmeid sportlaseid eksootilistest riikidest.

35-aastane Ghana mäesuusataja Kwame Nkrumah-Acheampong annab endale aru, et mõne konkurendi edestamine oleks juba suur saavutus, kirjutab Reuters.

«Minu eesmärgiks on edestada mõnda sellise riigi suusatajat, kus leidub ka lund,» rääkis laupäeval slaalomirajale asuv Ghana sportlane. «Meil ei ole sellist eelarvet ja võimalusi nagu näiteks Austria võistkonnal. Paljud neist on juba väiksest peale selle ala juures olnud. Kui mul õnnestuks mõnda sellist sportlast edestada oleksin väga rahul.»

Vancouveris ainsa Ghana sportlasena osalev Nkrumah-Acheampong alustas mäesuusatamisega kuus aastat tagasi. Vancouveri olümpiamängude avatseremoonial Ghana lippu kandnud Nkrumah-Acheampong on ka esimene selle Aafrika riigi sportlane taliolümpial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles