Raja tänab Rakveres teda innustanud kaasvõistlejaid peoga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja Rakveres poodiumi kõige kõrgemal astmel
Andres Raja Rakveres poodiumi kõige kõrgemal astmel Foto: Virumaa Teataja.

Tänavu ohtralt ebaõnne kogenud Andres Raja sai ikkagi, mis tahtis - Rakveres palava päikese all toimunud kahepäevase higivalamise lõpuks oli ta kümne alaga kogunud 8069 punkti ja täitnud Pekingi olümpia A-normi.

«Olümpiale minek! Hiina!» juubeldas ta pärast 1500 meetri jooksu sõprade ja tuttavatega käsi kokku lüües. Mehe senine isiklik rekord sai 105 punkti võrra parandust, kirjutan Eesti Päevaleht.

8000 punkti graafikus pluss- ja miinuspoole vahel pendeldanud Raja jaoks oli võistluse kõige raskem hetk teise päeva algus. «Täielik teadmatus: kas jalg laseb tõkkeid joosta või mitte,» seletas kubemelihasevigastusega hädas olev ja võistluse ajal ülihoolikalt teibirulli sisse mähitud atleet, keda abistas Rakveres füsioterapeut Lauri Rannama.

«Super, et teised võistluse minuga koos lõpuni tegid!» teadis Raja, et ihuüksinda rassides poleks tal teisel päeval šanssigi olnud. Nii mõnigi algselt järgmisel nädalal Fred Kudu memoriaalil startima pidanud kaasvõistleja loobus Raja olümpiale aitamise tõttu rahalistest auhindadest, millega Kudu võistluse paremaid premeeritakse.

Oled neile nüüd väikese peo võlgu? «Mitte väikese, vaid suure! Väikesega ma ei lepi,» hüüatas Raja, kes palus oma igipõlisel võistluskaaslasel Madis Kallasel nimetatada kuupäev, millal võiks tähistamine aset leida. «Ma saadan sulle pärast lihtsalt arve!» vastas Kallas ehtsaarlasliku huumoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles