Kanadalased tunnistasid valusat tõde: ameeriklasi on raske püüda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Rudge (vasakul)
Chris Rudge (vasakul) Foto: The Canadian Press
Vancouveri olümpiamängudel on käimas viimane nädal ning Kanada Olümpiakomitee esindajad on sunnitud tunnistama, et olümpiamängude lõpuks nad USA-d arvavatasti medaliarvestuses kinni ei püüa.

Ameeriklased on praeguseks kogunud 24 medalit, nenest seitse medalit on kuldsed. Kanadal on vastavad numbrid vaid üheksa ja neli. Kui USA hoiab medalitabelis esikohta, siis Kanada jagab viiendat ja kuuendat positsiooni, kirjutab Reuters.

«Oleme praegu olukorras, kus oleks rumal arvata, et suudame ameeriklased medalitabelis kinni püüda,» sõnas Kanada Olümpiakomitee tegevdirektor Chris Rudge.

Kanada on olümpiamängudesse ning ka sportlaste ettevalmistusse investeerinud palju raha ning seetõttu loodeti enne mänge, et üldises medaliarvestuses õnnestub neil kokkuvõttes esikoht saavutada.

Rudge lisas, et paljud Kanada sportlased, kes varem leppisid näiteks pronksmedaliga, riskeerivad seekord kulda püüdes liialt ning nende võistlus lõppeb seetõttu kehvema koha või hoopis katkestamisega.

Samas pole veel kanadalased lootust kaotanud, kuna viimasel nädalal on kavas mitmeid alasid, kus Kanada sportlsed on favoriidid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles