Täna öösel me ei maga – kell 2.30 saabub olümpia senine tipphetk

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin (vasakul) ja Sidney Crosby
Aleksandr Ovetškin (vasakul) ja Sidney Crosby Foto: Reuters / Scanpix

Seda mängu on oodatud, sellest mängust pidi saama Vancouveri olümpia tipphetk, see mäng pidi olema olümpia viimasel päeval. Aga tegelikult toimub juba Eesti aja järgi eeloleval ööl. Veerandfinaalis, liiga vara. Hokihullu Kanada meeskond kohtub olümpia veerandfinaalis hokihullu Venemaaga.

See, kes end vähegi spordisõbraks peab, ei veeda ööd voodis kalli naise või mehe kaisus, sellel ööl on Eestis viibiva spordisõbra armasaimateks kaaslasteks teler ja internet.

Seda mängu lihtsalt peab vaatama – see on rohkem kui lihtsalt jäähoki. Sarnase mõttekäiguga on esinenud ka Kanada noor lemmik Sidney Crosby, sarnase mõttekäiguga on esinenud ka mitmed Venemaa koondise staarid.

Kogu eilse õhtu ja tänase ennelõuna on Kanada telekanalid käianud vaid ühte ja sama reklaami. «Kolmapäeva õhtul: Kanada vs Venemaa». Sellel on järgnenud põhjalikud analüüsid meeskondade tugevustest ja nõrkustest. Ülevaade meeskonna liidritest. Crosby ühelt poolt ning Kanadas väga armastatud Aleksandr Ovetškin teiselt poolt. Kumb on tugevam, kumma partnerid on tugevamad?

Kuid kõik arutelud on jõudnud ühe vastuseni – võimalused on võrdsed. See teeb eesootava mängu veelgi erilisemaks.

Magada jõuab alati, Kanada ja Venemaa absoluutsetest tippudest koosnevate meeskondade vahelist hokimatši näeb järgmine kord alles nelja aasta pärast. Kui siiski…

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles