Suure mängu ootuses: inimesed piiravad jäähalli, pileti hind tõuseb lakke

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada jäähokifänn
Kanada jäähokifänn Foto: AFP / Scanpix

Eesti aja järgi kell 2.30 algav Vancouveri olümpia jäähokiturniiri veerandfinaal Kanada-Venemaa on olümpialinna tänavatel tekitanud tõelise inimestest ummistumise.

Juba paar tundi enne oodatud mängu algust ootasid tuhanded inimesed jäähalli sissepääsude juures. Hõigati hüüdlauseid ning tehti niisama lärmi. Kanadalaste vahel hakkas silma ka palju Venemaalt saabunud hokituriste.

Samas tegutsesid ka usinad piletispekulandid. Võimaluse eest jälgida maailma parimate hokimeeste heitlust tribüünilt, küsiti krõbedaid summasid – Postimehe ajakirjaniku küsitlus andis hinnavahemiku 10 000 ja 18 000 Eesti krooni vahele. Samas müüdi pileteid ka päeva viimasele kohtumisele Rootsi-Slovakkia, nende eest küsiti umbes 4 000 krooni.

Need, kes ei kuulu umbes 18 000 saali pääseja hulka, otsivad võimalusi vaadata kohtumist mõnes pubis või lihtsalt suurelt ekraanilt. Punastes, vahtralehe kujutisega kaunistatud särkides inimeste liikumine on nii tihe, et väidetavalt sulgesid Vancouveri linna võimud ohutuse huvides suurima metroo ümberistumise jaama Waterfront, samuti olevat võimatu rongist väljuda jäähallile lähimas peatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles