Läti koondise hokimees: tšehhide jalad värisesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti väravavaht Edgars Masalskis.
Läti väravavaht Edgars Masalskis. Foto: AFP/SCANPIX

Vancouveri olümpia meeste jäähokiturniiril oli suurüllatusele lähedal Läti, kes pidi lisaajal alla vanduma Tšehhimaale 2:3.



Favoriidiseisuses tšehhid läksid kohtumist avakolmandikul 2:0 juhtima ja hoidsid edu viimase kolmandiku keskpaigani. Meie lõunanaabrid ei andnud alla ning Martins Cipulise ja Mikelis Redlihsi tabamuste järel särasid tablool viiginumbrid. Võiduvärava lõi lisaaja kuuendal minutil David Krejci.



«Mängisime teisel ja kolmandal kolmandikul hästi. Viigini jõudes tundus, et võime võita, ja tšehhid olid paanikas,» ütles Redlihs. «Võites saanuks öelda, et tegemist on elu tähtsaima väravaga. Kaotus nullib emotsioonid.»



«Viimased kümme minutit kontrollisime mängu. Vastaste jalad värisesid. Nad ei oodanud nii tugevat vastupanu,» lisas Herbert Vassiljev.



Samad meeskonnad olid vastamisi ka alagrupis ja siis sai 5:2 võidu Tšehhimaa. Kuigi ka teise kohtumise algus ei tähendanud lätlastele midagi head, rõhutas peatreener Oleg Znaroks avakolmandiku järel riietusruumis hoolealustele, et jätkaku samas stiilis.



«Võit teinuks meist kõigist kangelased,» ütles suurepäraselt tegutsenud väravavaht Edgars Masalskis. «Meeskond tegi kõik endast oleneva, et mäng enda kasuks pöörata. Natukene jäi puudu.»



Ööl vastu tänast kohtusid veerandfinaalides USA – Šveits, Venemaa – Kanada, Soome – Tšehhimaa ja Rootsi – Slovakkia. Enim küttis kirgi võõrustajate mäng Venemaaga. Kahe viimase MMi finaalist on väljunud võitjatena idanaabrid.



Venelaste peatreener Vjatšeslav Bõkov ei teinud suurt numbrit asjaolust, et kaks suurfavoriiti juba kaheksa parema seas kokku lähevad.



«Kahetseda pole midagi. Kui saatus nii otsustas, siis nii on. Meeskonnad lähevad jääle võidusoovide ja plaaniga tuua pidu oma õuele. Millises turniiri faasis see toimub, pole tähtis,» märkis Bõkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles