Jäähokiturniiri statistikat: suurim väravakütt Iginla, söötja Toews

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Toews (valges) on andnud senisel turniiril enim resultatiivseid sööte
Jonathan Toews (valges) on andnud senisel turniiril enim resultatiivseid sööte Foto: Filippov Alexei/ITAR-TASS

Vancouveri olümpiamängude jäähokiturniiril mängitakse homme poolfinaalid USA-Soome, Kanada-Slovakkia, kuid seni pole ükski mängija teistest peajagu üle olnud.


Väravaküttide edetabelit juhib viie tabamusega kanadalane Jarome Iginla. Neli tabamust on kirja saanud Brian Rafalski (USA), Tore Vikingstad (Norra) ja Dany Heatley (Kanada).

Söötude edetabelit juhib kanadalane Jonathan Toews seitsme punktiga. Viis söötu on saanud kirja Nicklas Backstrom (Rootsi), Patrick Thoresen (Norra), Dan Boyle (Kanada), Pavol Demitra (Slovakkia), Marian Hossa (Slovakkia), Duncan Keith (Kanada), Eric Staal (Kanada) ja Marek Zidlicky (Tšehhi).

Kokkuvõttes on seitse resultatiivsuspunkti kogunud Dany Heatley (Kanada, 4 väravat + 3 söötu), Pavol Demitra (Slovakkia, 2+5), Marian Hossa (Slovakkia, 2+5), Jonathan Toews (Kanada, 0+7).

Parim väravavaht on senisel turniiril olnud soomlane Miikka Kirpusoff, kes on tõrjunud 94.67 protsenti pealevisetest. Teine on samas arvestuses ameeriklane Ryan Miller 94.44 protsendiga ka kolmad venelane Ilja Brõzgalov (94.23 protsenti).

Lahtiviskeid on võitnud enim ameeriklane Ryan Kessler (77.94 protsenti), kellele järgnevad Nicklas Backstrom (Rootsi, 68.97 protsenti), Henrik Sedin (Rootsi, 67.35) ja Joe Pavelski (USA, 66.67).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles