Skandaal: Kanada hokinaised jõid ja suitsetasid võistlusjääl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie-Philip Poulin (vasakul) ja Tessa Bonhomme olümpiavõitu õlu ja sigariga tähistamas.
Marie-Philip Poulin (vasakul) ja Tessa Bonhomme olümpiavõitu õlu ja sigariga tähistamas. Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK uurib Kanada naiskonna käitumist pärast 2:0 USA alistamist olümpia jäähokiturniiri finaalis. Nimelt tähistasid kanadalased oma kuldmedalit otse võistlusjääl õlut ja vahuveini juues ning sigarit  suitsetades.

Pool tundi pärast mängu lõppu tulid neiud tagasi jääle endiselt mänguvormis, kuldmedalid kaelas rippumas ning käitusid ROKi ametnike hinnangul lubamatult.

ROKi olümpiamängude tegevjuht Gilbert Felli sõnas, et polnud vahejuhtumist teadlik ning kuulis uudist meedia vahendusel.

«Kui tõepoolest midagi sellist juhtus, siis see pole hea. See pole midagi sellist, mida me näha tahame. Arvan, et see pole kuigi hea reklaam spordiväärtustele. Kui nad tähistaksid riietusruumis oleks üks asi, kuid mitte avalikult. Uurime, mis juhtus,» sõnas ta.

ROK pärib aru ka rahvusvaheliselt jäähoki alaliidult ja Kanada olümpiakomiteelt.

«Uurime fakte ja siis reageerime vastavalt,» lisas Felli.

Kanada olümpiakomitee pressiesindaja Steve Keough kinnitas, et nemad alkoholiga tiimi ei varustanud ja peo algust ei õhutanud.

«Taoline võidu tähistamine pole Kanadas kuigi ebatavaline,» sõnas Keough, viidates traditsioonilistele riieturuumi pidudele meeskonnaalades. «Kui need sportlased olid täisealised, siis pole see seadusega keelatud. Mõistan, et pidutsemine on tundlik teema.»

Mõlema värava autor Marie-Philip Poulin on aga 18-aastane ning paraku ei ole alkoholi tarvitamine British Columbia piirkonnas lubatud kuni 19. eluaastani. Poulin treenis muidu koondisega Albertas, kus võib alkoholi tarbida alates 18. eluaastast.

«Me vaatame pidustustele läbi sõrmede... Kuid vastutustundetule käitumisele mitte,» sõnas Keough. «Usun, et kanadalased mõistavad kui emotsionaalne hetk see sportlastele oli. Meil polnud kavas ROKi reeglitega vastuollu sattuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles