Kowalczyk: peaks vist ka astmahaigeks hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen (vasakul) ja Justyna Kowalczyk
Marit Björgen (vasakul) ja Justyna Kowalczyk Foto: Reuters / Scanpix

Eile pommitati Poola suusatähte Justyna Kowalczyki jätkuvalt küsimustega Marit Björgeni ja viimase astmahaiguse kohta. Ja uskuge või mitte, aga poolatar jätkas Norra koondise teravat kritiseerimist.

Kowalczyk selgitas, et temast polnud ilus nii otseselt Björgenit dopingutarvitamises süüdistama hakata ning kriitika tulenes emotsioonidest, vahendab Dagbladet.

«Sain teada, et Marit Björgen olevat öelnud, et ma pole medalit väärt. Sellest algaski kõik,» selgitas poolatar välismeediale.

Kodumaa väljaannetele teatas Kowalczyk aga, et Norra koondis on üldse imelik ning tema võiks ka ennast vabalt astmahaigeks registreerida.

«Võib-olla olen mina ka järgmisel olümpial astmahaige. See on ahvatlev, päris tõsiselt. Kui asi käibki nii, siis miks minul peaks olema halvemad tingimused stardis,» vaagis Kowalczyk.

Kowalczyk kirjeldas, et käis arsti juures ning uuris, kas talle võiks ka määrata sama ravimi nagu Björgenile, kuid tema kopsu näitajad olevat pool protsenti alla selle piiri, millest inimest astmahaigeks peetakse.

«Täiesti terve inimesena oli minu näitaja vaid pool protsenti piirist allpool. Lõpuks oleks ma selle ravimi kindlasti saanud,» teatas ta.

Poolatari arvates peaks kõigile kehtima sama süsteem. «Kõik peaks olema kontrollitud samade inimeste ja spetsialistide poolt,» jätkas Kowalczyk.

Kowalczyk ei kohku ka norralaste pahameele peale ning leidis, et ammu oleks aeg Norra teema üles võtta.

«Hea, et nad minust kirjutavad. Kui norralastel pole midagi varjata, siis neil peaks olema ükskõik sellest, mida ütlen. Tean, et algatasin arutelu ja olen sellega rahul,» selgitas ta. «Norra meeskond on alati isoleeritud, teistest erinev. Olen saanud ka palju kiidusõnu erinevatelt sportlastelt teistest riikidest, et julgesin selle teema üles võtta.»

Järgmisel aastal toimub MM Norras ning poolatarilt uuriti, kas ta veidi oma kriitikaga liiale ei lähe.

«Olen kahtlemata motiveeritud. Pean olema lihtsalt väga ettevaatlik, kuna Holmenkolleni suusarajad viivad sügavale metsa,» sõnas Kowalczyk naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles