Bjørndalen: nüüd on olümpia täiuslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: AFP / Scanpix

Läbi aegade üheks parimaks laskesuusatajaks peetava Ole Einar Bjørndaleni olümpia polnud siiani läinud päris niimoodi, nagu loodeti, kuid eile võitis ta lõpuks Norra teateneliku koosseisus ka ihaldatud kuldmedali.

Kui Norra meedia laskesuusatamise kuningaks kutsutava Bjørndaleni käest nädala keskel küsis, millise hinde ta oma olümpiale paneks, keeldus 36-aastane sportlane viisakalt vastamisest ning lubas rääkida pärast teatesõitu.

Eile tõi ta ankrumehena Norra esimesena üle finišijoone ning võitis oma kuuenda olümpiakulla.

«Nüüd on olümpia täiuslik,» õhkas Bjørndalen, kelle siiani säravaimaks sõiduks Vancouveris oli meeste 20 km tavadistants, kus ta võitis hõbemedali. Sprindis jäi tema laeks 17. koht, jälitussõidus sai ta 7. koha ning 15 km ühisstardist sõidu lõpetas ta alles 27. kohal.

«Tahtsin võita olümpialt kaks medalit ning lootsin, et vähemalt üks võiks olla kuld,» avaldas 14-kordne maailmameister Bjørndalen. «Aga võita see kuld teatesõidus... see on ideaalne! Koos teistega võitmine on isegi suurem saavutus kui individuaalne kuldmedal.»

Kokku on Bjørndaleni auhinnakapis nüüd 11 olümpiamängude medalit - kuus kulda, neli hõbemedalit ja üks pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles