Northug: Veerpalu ei tohi alahinnata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: AP/ SCANPIX.

Vancouveri olümpial juba kolm medalit – kulla, hõbeda ning pronksi võitnud Norra suusataja Petter Northug peab homses meeste 50 km ühisstardist klassikasõidus oma suurimaks konkurendiks tšehhi Lukaš Bauerit, ent tõdes, et ka Andrus Veerpalu ei tohi alahinnata.

24-aastane Northug, kes kuldmedali võitis paarissprindis koos Øystein Petterseniga, soovib Vancouveris ka individuaalse kulla võita, kuid Norra meediale tunnistas Northug, et ennast ta homse sõidu suurfavoriidiks siiski ei pea.

Northug usub, et parimas löögihoos on Bauer ning ta võib äraminekut üritada juba üsna sõidu alguses. «Huvitav on näha, mida ta teeb ja kas keegi suudab temaga kaasa minna,» arutles Northug.

Suurte lootustega Vancouverisse sõitnud Northug avaldas, et just Bauer on see konkurent, keda ta kõige enam pelgab. «Peamiselt kardan teda,» teatas Tour de Ski’l Baueri paremust tunnistama pidanud Northug. «Ta on ainus, kes võib mind tõeliselt hävitada.»

Siiski kinnitas Northug, et võimalusi on ka teistel, eesotsas rootslase Johan Olssoniga ning lisas siis, et ka kahekordne olümpiavõitja Veerpalu võib üllatada.

«Veerpalu on tuntud selle poolest, et suudab end tiitlivõistlusteks imevormi ajada, nägime seda ka mullu Libereci MMil,» arutles Northug. «Ta on hoolega harjutanud ja ta on teistega võrreldes puhanum, kuna see on tema esimene start olümpial. Seega ei tohi teda kindlasti alahinnata. Samas on ühisstardist sõit hoopis teistsugune kui eraldistardist võistlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles