Sotšis näeme – Glebova usub, et võib veel palju areneda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova on tänavu korduvalt vabakava esitanud paremini kui olümpial.
Jelena Glebova on tänavu korduvalt vabakava esitanud paremini kui olümpial. Foto: Raigo Pajula

Teist korda olümpial osalenud Jelena Glebova parandas nelja aastaga oma tulemust seitse positsiooni, ent leppis ikkagi kohaga kolmanda kümne alguses.



20-aastane piiga usub, et on veel piisavalt noor ja arenemisvõimeline ning suudab nelja aasta pärast Sotšis toimuva olümpia ajaks jõuda hoopis kõrgemale tasemele. Kuid sinna on veel aega – esmalt üleeilsest võistlusest.



Lühikava järel 20. positsiooni hoidnud Glebova andis vabakavaga ära veel ühe koha ning leidis end olümpiavõistluses 21. realt. Enamat saavutamast takistasid eksimused – üsna kava alguses äpardus tal kolmest hüppest koosneva kaskaadi esimene hüpe ja mõistagi jäi element tegemata, pisut hiljem kukkus ta aga kolmese salchow’i järel jääle. 



Glebova möönis, et kava ei õnnestunud just kõige paremini ning ta oli üllatunud, et vaatamata sellele polnudki hinne väga madal. «Olen rahul sellega, et esituse eest antud punktid olid kõrgemad kui minu ees sõitnud sportlastel,» sõnas ta ja naeratas rõõmsalt.



«Rõõmustan, et sain olümpialt veel ühe kogemuse – enne kava esitamist keskendusin ainult keerulisematele elementidele ning need tulidki hästi välja. Kergemad asjad jäid tähelepanuta ning seal tulid kohe eksimused. Sain enda jaoks selgeks, et pean viimasel soojendusel kõik asjad läbi proovima.»



Glebova kogus vabakavaga 83,39 punkti, mis jääb ta hooaja parimale alla 13 punktiga. «Enne jääle minekut ei närveerinud ma absoluutselt. Sain selle võrra ka targemaks, et mõistsin – hea esinemise jaoks on vaja võistlusnärvi,» nentis ta.



Gleboval ootab tänavu ees veel üks tiitlivõistlus, märtsi lõpus jagatakse Itaalias Torinos MM-medaleid. Eesti parim iluuisutaja loodab seal olümpial saavutatud kohta parandada. Enne Vancouveri võistlust rääkis ta soovist jõuda 15. koha piirimaile – ehk õnnestub see Torinos. Tõsi, pärast olümpiajääl käimist lasi ta tagantjärele lati pisut madalamaks, öeldes, et  peaeesmärk oli pääseda finalistide hulka. See sai ka täidetud.



«Usun, et olin siin paremas vormis kui EMil Tallinnas,» sõnas Glebova ning avaldas arvamust, et vaevalt tema vorm lähiajal eriti kehvemaks läheb. Kas aga MMile eelneb mõni tõsisem treeningutsükkel, ei osanud ta öelda. «Ma pole ju ise enda treener,» andis ta mõista, et ei sekku treener Anna Levandi koostatud plaanidesse.



TABLOO


Iluuisutamine. Naiste üksiksõit

1.Yu-Na Kim (Lõuna-Korea) 228,56 punkti (lühikava 78,50; vabakava 150,06)



2. Mao Asada (Jaapan) 205,50 (73,78; 131,72)



3. Joannie Rochette (Kanada)  201,64 (71,36; 131,28)



4. Mirai Nagasu (USA) 190,15(63,76; 126,39)


5. Miki Ando (Jaapan) 188,86 (64,76; 124,10)


6. Laura Lepistö (Soome) 187,97 (61,36; 126,61)



21. Jelena Glebova 134,19 (50,80; 83,39)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles