Veerpalu stardinumbriks 50 km sõidus on 24

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Marko Mumm/Postimees
Vancouveri olümpiamängude viimasel võistluspäeval jagatakse lisaks meeste jäähokiturniiri esikohale välja ka suusatamises meeste 50 km klassikasõidu medalid.

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu võistleb ühisstardiga sõidus numbriga 24.

Veerpalu on 50 km klassikasõidus teeninud tiitlivõistlustelt varem kaks hõbemedalit. Esimene nendest tuli 1999. aastal Ramsau MMil ning teine 2002. aastal Salt Lake City olümpiamängudel. Samas mõlemal juhul oli tegemist eraldistardist sõiduga.

Teistest eestlastest on täna stardis veel Aivar Rehemaa (nr. 34), Jaak Mae (nr. 35) ja Algo Kärp (nr. 50). Kokku läheb rajale 55 meest.

Tugevamatest on võistlustules norralane Petter Northug (nr. 1), rootslane Marcus Hellner (nr. 2), tšehh Lukas Bauer (nr. 3), šveitslane Dario Cologna (nr. 4), itaallane Giorgio di Centa (nr. 5), sakslased Axel Teichmann (nr 6) ja Rene Sommerfeldt (nr. 7), venelane Aleksandr Legkov (nr. 8), prantslased Jean Marc Gaillard (nr. 9) ja Vincent Vittoz (nr. 10), Kanada esindaja Ivan Babikov (nr. 17), rootslane Johan Olsson (nr. 18), sakslane Tobias Angerer (nr. 19), norralane Martin Johnsrud Sundby (nr. 20), kanadalane Alex Harvey (nr. 22) soomlane Sami Jauhojärvi (nr. 23), norralane Jens Arne Svartedal (nr. 27), rootslane Anders Södergren (nr. 29) ja norralane Odd Björn Hjelmeset (nr. 38).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles