Olümpiamängude kuus meeldejäävaimat hetke

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valudes Petra Majdic naiste sprindi finišis
Valudes Petra Majdic naiste sprindi finišis Foto: Raigo Pajula
Vancouveri olümpiamängude spordiprogramm lõppes meeste jäähoki finaaliga ning selle järel valis Reuters välja olümpiamängude kuus meeldejäävaimat hetke.

1) Bode Milleri esimene olümpiakuld – pikki aastaid meeste mäesuusaparemikku kuulunud ameeriklane võitis Vancouveris lõpuks oma esimese olümpiakulla, kui ta oli parim alpi kahevõistluses.

2) Petra Majdic – olümpiamängude eel naiste murdmaasuusatamises üks suuremaid favoriite olnud Majdic sõitis enne naiste klassikasprinti treeningul rajalt välja ning murdis viis roiet. Vaatamata sellele suutis ta võita pronksmedali.

3) Shaun White – Torino olümpiamängudel meeste rennisõidus võidutsenud ameeriklane sai samaga hakkama ka Vancouveris. Lisaks headele tulemustele nähakse White’is ka kaasaegse olümpia nn. «nägu». Traditsiooniliste talialade tegijate kõrval tõstavad aina enam pead lumelaudurid ning muud ohtlikke aladega tegelevad ning «kottpükse» kandvad sportlased.

4) Sven Kramer – võitis Vanvouveri olümpiamängudelt küll kulla 5000 meetri kiiruisutamises, kuid jääb paljudele siiski enam meelde sellega, et tema treeneri eksimus võttis talt kulla 10 000 m distantsil. Kramer sõitis välja küll parima aja, kuid võistluse ajal käskis treener tal valel ajal rada vahetada ning seetõttu ta ka diskvalifitseeriti.

5) Joannie Rochette – ei võitnud küll olümpiamängudelt kuldmedalit, kuid see-eest võitis ta paljude pealtvaatajate südamed. Nimelt võistles kanadalanne iluuisutamise naiste üksiksõidus vaid paar päeva pärast oma ema surma, kuid suutis ikkagi välja võidelda pronksmedali.

6) Meeste jäähoki finaal – klassikaline vastasseis Kanada ja USA vahel pakkus pingelise kohtumise, mille lisaajal võitis Sidney Crosby väravast Kanada 3:2. Ühtlasi tõusis Crosby sellega rahvuskangelase staatusesse ning kokku teenis Kanada koos hokikullaga 14 kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles