Eesti lippu kandis lõputseremoonial Šmigun-Vähi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti aja järgi täna varahommikul lõppesid Vancouveris XXI taliolümpiamängud, kui toimus lõputseremoonia. Eesti lippu kandis lõputseremoonial meile Vancouverist ainsa medali toonud Kristina Šmigun-Vähi.

Lõputseremoonial anti üle ka meeste 50 km klassikasõidu medalid. Kuldmedal riputati kaela norralasele Petter Northugile, hõbemedal sakslasele Axel Teichmannile ning pronks rootslasele Johan Olssonile.

Olümpiamängude lõpukõnes pidas Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge meeles ka Gruusia kelgutajat Nodar Kumaritšvilit, kes sai surma olümpimängude avamise eel treeningul.

Rogge tänas korraldajaid suurepäraste ja sõbralike olümpiamängude eest, kuid ei nimetanud neid mänge läbi aegade parimateks.

Lisaks tutvustati lõputseremoonial järgmist taliolümpialinna Sotšit, keda esindas ka endine jäähoki väravavaht Vladislav Tretjak.

LÕPUTSEREMOONIA

*Lõputseremoonia lõpetab kontsert

*Olümpiatuli on kustunud

*Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge kuulutab mängud lõppenuks

*Peetakse lõpukõnesid

*Tutvustatakse järgmist taliolümpialinna

*Olümpialipp antakse Sotši linnapea kätte

*Medalid saavad kätte meeste 50 km klassikasõidu kolm paremat (Petter Northug, Axel Teichmann ja Johan Olsson)

*Sportlaste seltskonnad saabuvad areenile

*Eesti lipu tõi lõputseremooniale Kristina Šmigun-Vähi

*Heisatakse Kanada lipp ja lauldakse Kanada hümni

*Lõputseremoonia on avatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles