ROKi president kaitses iluuisutamise kohtunikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Jacques Rogge. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Jacque Rogge teatas, et tema hinnangul oli kohtunike töö Vancouveri olümpiamängude iluuisutamisvõistlustel laitmatu.

Vancouverisse kulla järgi sõitnud Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko pidi lõpuks leppima hõbemedaliga ning seetõttu esines Venemaa uisutaja korduvalt avaldustega, et kohtunikud ei hinnanud teda õiglaselt, vahendab Chicago Sun Times.

Ainsana medalivõitjatest neljakordse hüppe sooritanud Pljuštšenkole ei andnud rahu, et ta sellest hoolimata ameeriklasest Evan Lysacekist vähem punkte sai.

«Ütle täie veendumusega – kohtunike töö oli laitmatu, pole mingit põhjust neid kritiseerida,» kommenteeris Rogge. «Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) on kasutusele võtnud hindamissüsteemi, kus uisutaja mitmekülgsust hinnatakse kõrgemalt kui ainult hüppeid, see annab suurema väärtuse piruettidele, sammudele ja muudele koreograafiaelementidele.»

«Kui Pljuštšenko tahab, et süsteemi muudetaks, peab ta pöörduma Venemaa uisuliidu poole, et nad esitaksid ISU-le ettepaneku, kuidas reegleid paremaks muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles