Kilk: ei tasu loota, et keegi ennast olümpial ületab

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

EOK (Eesti Olümpiakomitee) täitevkomitee liige ja ärimees Rein Kilk leiab, et kahe olümpiatsükli vahel häid tulemusi näitavatele sportlastele rohkem panustades võib ka olümpial saavutada spordisõpru rohkem rahuldavaid tulemusi.


Kilk sõnas, et ei tasu ilma reaalse aluseta oodata, et sportlased ennast olümpial ületavad. «Unistada muidugi võib. Kui sportlased jõuavad olümpial ligilähedalegi sellega võrreldes, mis nad on saavutanud suurvõistlusel, siis on see hästi,» rääkis Kilk.

Tema sõnul selgitas EOK täitevkomitee enne Pekingi olümpiat välja need kümme potentsiaalset medalivõitjat, kelle hulgast võib tulla kolm medalit. «Ja siis see töötas. Need medalisaajad olid kümne hulgas ja ka ülejäänud, kellele siis panustati, esinesid seal samuti hästi.»

«Võib-olla peaksime siiski sikud lammastest eraldama ja panema nad eraldi ettevalmistusele. Kahe olümpiatsükli vahel end potentsiaalsete medalivõitjatena näidanud sportlastele rohkem panustades on ka võimalik paremini spordisõpru rahuldavat tulevust saavutada. Me peaksime ettevalmistusel keskenduma neile,» arutles Kilk.

«Praegu on näha, et vana kaader, kes on tulemuse teinud, nendele saab rohkem loota. Sealhulgas ka Veerpalu. Vanameistrit tuleb täiega tunnustada. Minu siseveendumus on, et kui oleks olnud eraldistardiga sõit, oleksid tulemused olnud täiesti teistmoodi,» märkis Kilk.

Ta lisas, et pealtvaatajad hindavad paraku medalit ning see, et mõni sportlane tunneb esinemisest rahuldust ja rõõmu, ei paku aga spordisõpradele midagi. Medalid aga tasuvad ennast ära. «Kui ma ärimehena arvutan selle rahasse, et kui palju läks ettevalmistus maksma ja jagame selle teleauditooriumiga, siis selle raha eest me saime küll ja veel rõõmu ja lusti,» märkis Kilk. «Kulutatud rahad ei ole ülemäära suured võrreldes selle positiivse laenguga, mille me õnnestunud esitusest saame,» lisas ta.

«Me ei saa emotsiooni meie sportlase nägemisest päris viimaste hulgas. Kõik ei saagi olla sõidu võitjad ja nagu suusatajad ütlevad, siis mõned peavad olema võidu sõitjad. Meil peab olema neid sõidu võitjaid ka pundis, siis on üritus korda läinud,» rääkis Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles