Pljuštšenko hing ei anna rahu: kohtunikud hindasid ebaõiglaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko olümpiamängudelt saabudes lennujaamas, tagaplaanil tema ema Tatjana.
Jevgeni Pljuštšenko olümpiamängudelt saabudes lennujaamas, tagaplaanil tema ema Tatjana. Foto: COVI/ Scanpix

Vancouveri olümpiamängudel iluuisutamise meeste üksiksõidus kuldmedalit võita lootnud, kuid hõbedaga leppima pidanud Venemaa iluuisutaja Jevgeni Pljuštšenko jõudis eile hilisõhtul kodumaale ning tunnistas ajakirjanikele, et on endiselt hindamissüsteemis pettunud.

«Kuldmedali võitnud Evan Lysacek on tubli sportlane,» rääkis Pljuštšenko vastutulnud ajakirjanikele. «Aga ta ei suutnud neljakordset hüpet teha. Ja pealegi on praegune hindamissüsteem selline, et võid sarnase esitusega olla nii esimene kui ka saada 19. koha, nagu Vancouveris osal juhtus.»

Neli aastat tagasi Torinos kuldmedali võitnud Pljuštšenko lõpetas seejärel karjääri, ent naasis tänavusel hooajal tippsporti, paraku pole ta vahepealsete reeglite uuendustega veel väga harjuda jõudnud. «Lühikavas panid kolm kohtunikku mind uisutamisoskuse poolest alles 21. ja 22. kohale,» pahurdas Pljuštšenko, kes lühikava järel edestas Lysaceki vaid 0,55 punktiga ja lõpuks kaotas ameeriklasele 1,31 punkti. «Usun, et esitasin lühikava puhtalt ja väärikalt. Ma ei arva, et mu uisutamise eest oleks pidanud panema 21. või 22. koha hindeid. Seega tänapäeva iluuisutamises on probleeme väga palju.»

Pljuštšenko viskas kivi ka Venemaa uisuliidu kapsaaeda. «Suurim probleem on siiski see, et nad ei esitanud pärast lühikava kohtunike töö suhtes protesti,» arutles Pljuštšenko. «See on ju nonsenss, et mulle uisutamisoskuse eest sellised hinded pannakse.»

Kuigi vahepeal rääkis pettunud Pljuštšenko, et võib uisud taas varna riputada, siis nüüd on ta vähemalt selles kindel, et võistleb kuu lõpus Torinos MMil, lisaks tunnistas ta, et soovib võistelda ka nelja aasta pärast Sotši olümpiamängudel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles