Jänes: plaanimajanduse järgi olümpiatulemusi mõõta ei saa

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänese hinnangul kuuluvad Kristina Šmigun-Vähi hõbemedal ning Andrus Veerpalu kuues koht olümpiamaratonil maailma tipptulemuste hulka.


Minister sõnas Postimees.ee'le, et sai Vancouveris viibides palju positiivset tagasisidet, et Eesti suudab väikese riigina saata nii paljusid sportlasi olümpiale. «Me ei saa medalite ega koosseisude osas olla aga võrdväärsed suurriikidega. Mõistkem, et medaleid saab ühe ala puhul, kus osalejaid mitukümmend, välja anda vaid kolm. Nii et plaanimajanduse järgi olümpiatulemusi mõõta ei saa,» nentis kultuuriminister Laine Jänes.

Kas olümpiaks valmistudes oleks saanud midagi teisiti või paremini teha - seda peavad Jänese sõnul nüüd analüüsima alaliitude juhatused, üldkogud ning Eesti Olümpiakomitee.
«Ministrina saan tunda heameelt, et suutsime säilitada talispordiga tegelevate alaliitude olümpia ettevalmistustoetused selles mahus, mida olime neile planeerinud, need summad pääsesid üldisest kärpest,» märkis ta.

Väärilise järelkasvu puudumise kohta ütles minister, et sellised väited kõlavad alati ja igavesti, kui keegi suurtest sportlastest lõpetab. «Aga ometigi tunneb meie spordiajalugu palju olümpiavõitjaid ning maailmameistreid,» osutas ta.

«Mis puudutab lähiminevikku, tuleb tõde siiski tunnistada, et näeme tippkonkurentsis samu sportlasi ja loomulikult on see mõttekoht treeneritele ja kogu ettevalmistavale meeskonnale,» lisas Jänes.

Tema sõnul on näiteks suusaliit võtnud kahevõistluses ja suusahüpetes pikaajalise eesmärgi arendada noorte kahevõistlejate ja suusahüppajate tulevikulootusi just Sotši olümpiamänge silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles