Thanou arvati Kreeka olümpiavõistkonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekaterina Thanou
Ekaterina Thanou Foto: AP/Scanpix

Kreeka sprinter Ekaterini Thanou, kes kandis kaheaastast võistluskeeldu dopingukontrolli vältimise eest, arvati kreeklaste Pekingi  olümpiadelegatsiooni koosseisu.

Thanou nimetamisega koondisesse sattus Kreeka olümpiakomitee vastasseisu Rahvusvahelise Olümpiakomiteega, vahendab ERR Sport.

ROK hoitas, et juhul kui Thanou osutub koondisesse valituks, ootab kreeklannat ees ROKi distsiplinaarne juurdlus, mis otsustab, kas sprinter ikka sobib mängudele.

2000. aasta olümpiamängudel 100 m jooksu hõbeda võitnud Thanou kandis kaheaastast võistluskeeldu, kuna vältis 2004. aasta Ateena OMi eel dopingukontrolli. Sama teo eest sai võistluskeelu kreeklasest olümpiavõitja, Euroopa ning maailmameister Kostas Kenteris.

Kreeka olümpiakomitee teatas, et nende silmis on Thanou end rehabiliteerinud ja igati olümpiakõlbulik sportlane, kuna ta karistusaeg lõppes 2006. aasta lõpul ning kreeklanna on täitnud ka OMi normatiivi.

ROK teatas omakorda 2004. aasta otsusele viidates, et Kenterise ja Thanou kohta käivad materjalid on küll kaante vahel, ent vaadatakse tulevikus uute mängude eel uuesti üle.

Kreeka olümpiadelegatsioonis on 156 sportlast. Eelmistel mängudel, kui oldi võõrustajad, oli Kreeka esindatud 436 sportlasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles