Skandaalne uisutaja: proovige nutma hakkamata teha sama, mida mina teen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma veidrate riiete ja kummalise käitumisega palju tähelepanu teeninud ameeriklane Johnny Weir sai kuuenda koha.
Oma veidrate riiete ja kummalise käitumisega palju tähelepanu teeninud ameeriklane Johnny Weir sai kuuenda koha. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika iluuisutaja Johnny Weir ei võitnud küll Vancouveri olümpiamängudelt medalit, ent on sellest hoolimata saanud vaat et rohkem tähelepanu kui medalikolmik.

 

25-aastane Weir sattus tähelepanu keskmesse juba enne olümpiat, kuna tema esinemiskostüümil olnud karusnahk pahandas loomaõiguslasi ning talle saadeti ka tapmisähvardusi.

Olümpia ajal tekkis aga skandaal sellest, et mõningad spordikommentaatorid nimetasid Weiri liiga naiselikuks uisutajaks ja sõimasid teda homoks, kaks meest aga soovitasid lausa, et ta peaks soo-operatsioonile minema.

Vancouveris kuuenda koha saanud Weir on nüüd järjepanu käinud erinevates USA telesaadetes, viimati oli ta CNN’is Joy Behari jutusaate külaline.

Behar uuris Weirilt, kuidas ta suhtub kommentaaridesse, et ta on iluuisutamise jaoks liiga gei. «Olen sõnavabaduse poolt, seetõttu ei riivanud see mu hinge, et nad niimoodi ütlesid, aga soovin, et kommentaatorid oleks enne mõelnud,» vastas Weir. «Ma meeldin paljudele lastele ja nad tahavad minu moodi olla, aga nüüd võib juhtuda, et nende vanemad ei lase neil seda teha, kuna kuulsid kommentaatorite juttu. Arvan, et päris vapustav on olla selline nagu mina!»

 Weir lisas, et keegi pole kunagi ühegi mehe kohta öelnud, et ta on iluuisutamise jaoks liiga macho. «See on iluuisutamine,» selgitas ta. «Suled, kalliskivid, litrid ja samet pole just see, mida ameeriklased macho’ks peavad. Aga esitan väljakutse jalgpalluritele või hokimängijatele – proovige nutma hakkamata teha sama, mida mina teen! Nad ei saaks sellega hakkama.»

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles