Taaramäe: puhkus on verenäitajaid oluliselt parandanud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti profirattur Rein Taaramäe naudib hetkel oma puhkust ja kirjutas blogis, et keha reageerib rahulikumale perioodile hästi.

«Muidu on puhkus täies hoos ning tunne on normaalne. Viimane vereproov näitas, et keha reageerib puhkusele – nt hematokriti tase, mis on sellel aastal katastroofiline olnud, tõusis kahe nädalaga 4 ühikut ja hemoglobiin 15 ühikut ning testosteroon 15 ühikut,» kirjutas Taaramäe oma blogis.

Cofidise meeskonnas sõitev Taaramäe lisas, et kõrilõikus ootab alles ees. Lisaks kirjutas Taaramäe oma blogis, et päris jalgu seinale ta puhkusel olles siiski visanud ei ole.

«Nagu ma olen öelnud, pole ma kunagi nii kaua, jalad seinal, olnud. Tavaliselt piirdub asi 3-4 nädalaga, kuid ma ei karda topeltpuhkust. Arvan, et see teeb mulle head. Olen olnud läbi aastate maksimalist ja töörügaja, st. kui on plaanis olnud teha 6 tundi trenni, siis olen seda teinud; kui on olnud plaanis teha 100 h treeningkuu, siis on see ka ära tehtud ja enda vastu olen olnud üsna armutu. Võibolla selline pidev masina piinamine seletab minu stabiilselt kehva verepilti (isegi tippvormis olles pole kunagi millegagi hoobelda olnud). Näiteks üks Eesti spordiarst, kellega vestlesin, arvas, et kahekuulise puhkuse tulemusena võib tekkida ka verepildis pikaajaline positiivne muutus,» selgitas Taaramäe.

Järgmisel pühapäeval on Taaramäel plaanis sõita kaasa Tartu kross.

Loe täispikka postitust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles