Tiitli poole liikuv Levadia võitis võõrsil Sillamäed

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliigas toimus täna ka teine põnevuslahing, kus Tallinna Levadia alistas 2:1 võõral väljakul Sillamäe Kalevi.

Sillamäe pääses kohtumist juba kaheksandal minutil Nikolai Mašitsevi väravast juhtima, kuid juba minut hiljem Igor Subbotin viigistas. Levadia läks kohtumist Rimo Hundi 54. minuti väravast juhtima. Kalevil oli suurepärane võimalus viigistada, kuid Levadia puurivaht Roman Smiško tõrjus Aleksandr Volodini löödud penalti.

Narva Trans võitis samal ajal võõral väljakul 4:0 Tallinna Kalevit. Päeval toimunud kohtumises tegid Nõmme Kalju ja FC Flora 2:2 viigi.

Meistriliiga liider on 79 punkti kogunud Levadia. Nõmme Kalju on kogunud 72 punkti. Flora on 62 punktiga kolmas ning Sillamäe 60 punktiga neljas. Sillamäel on konkurentidest üks mäng vähem peetud.

Enne mängu:

Levadia võitis teisipäeval senise liigahooaja tähtsaimas mängus konkurents Kaljut ning edestab Nõmme klubi nüüd taas viie punktiga. Sillamäe kaotas aga viimati just Kaljule eelmisel laupäeval 0:1. Mängujärgsed kommentaarid läksid aga Sillamäele kalliks maksma – kohtunikke kritiseerinud poolkaitsja Martin Vungi ja peatreeneri Sergei Ratnikovi teravad väljaütlemised tõid klubile 500-eurose rahatrahvi. 

Sillamäe on tabelis hetkel neljas, kuid kaotust pronksikohal asuvale Florale on vaid punkt ning lisaks on Sillamäel ka mäng varuks. Sillamäe ja Levadia omavahelised liigakohtumised on sel hooajal lõppenud alati erineva tulemusega – korra on peale jäänud Sillamäe, korra Levadia ning üks kohtumine lõppes viigiliselt.

Kaartidega jäävad eemale mõlemast meeskonnast võtmetähtsusega mängijad – Sillamäe poolelt ei tee kaasa Vjatšeslav Zahovaiko, Martin Vunk ja Mindaugas Bagužis. Levadia peatreener Marko Kristal ei saa aga Sillamäe vastu kasutada ei Artjom Artjuninit ega Ilja Antonovit.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Levadia võistkond ei ole esikohal juhuslikult. Nende võistkonda ühendab võidule püüdlemine mängu algusest lõpuvileni. Levadia mängib kombinatsioonidega, kontrollib keskvälja ja kasutab iga momenti värava löömiseks. Meie võistkonnal on viimastes mängudes kadunud väravasoon, ehkki meil on olnud palju võimalusi, et lüüa värav. Kahjuks me ei kasuta neid. Nii oli mängudes Infonetiga ja Nõmmega. Loodame mängus Levadiaga saavutada soovitud tulemuse.»

Mängija Jevgeni Kabajev: «Levadiaga tuleb raske kohtumine. See on oluline mäng mõlemale meeskonnale. Püüame edukalt mängida ja meie fänne rõõmustada.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Võitlus kestab edasi. Meie liigume enda püstitatud eesmärgi poole ning Sillamäe Kalev vajab punkte pronksmedali püüdmiseks. Sillamäel ootab meid väga tugev vastane, kogenud treener ja sügisene väljak. Mõlemal meeskonnal jäävad mitu olulist mängijat kollaste kaartide tõttu eemale. Meie selge eesmärk on Sillamäelt võiduga tagasi tulla.»

Keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš: «Ees ootab väga raske mäng. Eesmärgiks on kohtumine võita ja kolm punkti tabelisse juurde teenida. Midagi kerget oodata ei ole, sest Sillamäel on hea võistkond ja treener.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles