UEFA tahab Brasiilia ja Argentina kutsuda mängima EM-finaalturniirile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Brasiilia jalgpallikoondise staar Neymar pallib edaspidi ka Euroopa meistrivõistlustel.
Kas Brasiilia jalgpallikoondise staar Neymar pallib edaspidi ka Euroopa meistrivõistlustel. Foto: SCANPIX

The Independent kirjutab, et alates 2020. aastast võivad jalgpalli EM-finaalturniiril mängima hakata ka riigid, mis asuvad väljaspool Euroopat. Räägitud on võimalusest, et EMil hakkavad osalema näiteks Brasiilia, Argentina, Mehhiko ja Jaapan.

Alates 2016. aastast paisub EM-finaalturniir 24 osalejani ning Euroopa Jalgpalli Liit UEFA tahab turniiri keskmist taset endiselt kõrgel hoida. The Independent teatab, et idee pole veel lõplikult paigas, kuid UEFA võtab positiivse eeskujune Copa Americat, kus alates 1993. aastast osalevad külalisvõistkonnad.

Näiteks osalevad nii Mehhiko kui ka Jaapan 2015. aastal toimuval Copa Americal. «FIFAs (Rahvusvaheline Jalgpalli Liit) räägitakse Euroopa võimu vähendamisest ja juba järgmisel MMil on 32 osaleja seas ainult 13 Euroopa riiki,» sõnas UEFA presidendi Michel Platini nõunik.

Antud plaaniga üritab väidetavalt UEFA president Platini kohta kätte näidata ka FIFA juhile Sepp Blatterile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles