Selveri noored võtsid Tartult võidu

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri mängijad Ronald Järv ja Timo Tammemaa tartlaste rünnakuid takistamas.
Selveri mängijad Ronald Järv ja Timo Tammemaa tartlaste rünnakuid takistamas. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel alanud Eesti-Läti ühisliiga tõi kohe ühe põnevuslahingu, kui tiitlikaitsja Tallinna Selver alistas 3:2 Tartu Bigbanki.

Selveri võrkpalliklubi noored mängijad tundusid pärast Tartu vastu 0:2 kaotusseisu jäämist üsna nõutud ja emotsioonitud. Selver sai avageimis vaid 13 ja teises 19 punkti. Ometi suudeti end kokku võtta ja pikk kolmas geim enda kasuks pöörata, 30:28.

«Kaks esimest geimi tehti meiega, mis taheti. Kui suudad niisuguste tugevate võistkondade vastu tiksuda geimi lõpuni enam-vähem võrdselt, siis on ka nõrgematel võimalik võita. Just nii juhtus meil 3. ja 4. geimis, veidi õnne on muidugi ka vaja,» sõnas Keel.

Neljas geim võideti tasavägise võitluse järel 28:26 ja viies juba kindlalt 15:10. Selveri peatreener Avo Keel tegi pärast ebaõnnestunud algust ridamisi vahetusi ja leidis lõpuks sobiva koosseisu.

Eredalt tõusid esile juunioride koondises põhisidemängija rolli kandnud Ronald Järv ning vaid 18-aastane Oliver Orav. «Põhiline oli Tartut mitte pikalt eest lasta ja sellega saime hakkama. Olid õnnestunud vahetused, Järv sai kaitses pallid kätte ja Orav oli rünnakul heas hoos,» lisas Keel.

Neljapäeval kohtub Selver Võru/Noortekoondisega, kelle nimekirja Orav samuti kuulub. «Pean nüüd mõtlema, kuidas talle edaspidigi rohkem mänguaega jagada ja mis neljapäeval teha, muidu noored satuvad liiga hoogu ja panevad kotti meid,» sõnas juhendaja muiates.

Orava arvele jäi meeskonna resultatiivseimana 23 punkti, tema rünnaku resultatiivsus oli kõrge – 61,3 protsenti. Orava punktid tulid tihti otsustavatel hetkedel ning noor mängumees näitas väga kindlat närvi ja löögikätt.

«Väga-väga hea meel on, ei oskagi oma emotsioone väga kirjeldada,» sõnas päevakangelaseks kerkinud mängija. «Järv tegi väga head tööd, samuti (Marrti) Rosenblatt ja (Dmitri) Tucov, ühel hetkel hakkas kõigil õnnestuma. Tartul tegi Kevin Soo kahes esimeses geimis väga hea serviseeria, aga kolmandas saime need servid kätte ja ka rünnakul punktid ära löödud,» lisas Orav.

Tartu meeskonna juhendaja Andrei Ojametsa sõnul sai neile saatuslikuks kahe esimese geimi liiga kindel võitmine, mis kokkuvõttes pärssis keskendumist.

«Pärast kolmanda geimi kaotust tekkis meestes justkui pettumus, et ei saadud 3:0 võitu kätte, ja Selveril hakkasid asjad paremini õnnestuma. Andsime ise mängu käest,» sõnas Ojamets.

«Kolmandas ja neljandas geimis olid meil head võimalused võit vormistada, ent sellega ei saadud hakkama. Selveri edu võtmeks olid kindlasti ka vahetusest sekkunud Järv ning Orav. Au vastastele, nemad suutsid lõpuni võidelda,» lisas Ojamets.

Selverile tõi lisaks Orava 23 silmale Martti Rosenblatt 16 ning 10 Timo Tammemaa 10 punkti. Tartlaste resultatiivseimad olid nurgaründajad Kristo Kollo 21 ning Robert Täht 20 punktiga. Esmakordselt oma endise koduklubi vastu mänginud Argo Meresaar lisas 11 punkti.

Eesti-Läti ühisliiga

Pühapäev

• Tallinna Selver – Bigbank Tartu 3:2  

• Rakvere VK – Daugavpils Universitate 3:0

• Poliurs/Ozolnieki – TTÜ 3:2

• Danpower Võru/Noortekoondis  – Pärnu VK 0:3

Laupäev

• Bigbank Tartu - Danpower Võru/Noortekoondis 3:0  

• Rakvere VK – Tallinna Selver 1:3

• Pärnu VK – Daugavpils Universitate 3:0  

• TTÜ – RTU/Robezsardze 3:2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles