Eclex alistas ühisliiga avamängus Rapla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus

Korvpalli naiste ühisliiga hooaeg algas võidukalt valitseva Eesti meistri Eclex/1182 jaoks, kes oli 65:54 üle AmEst Rapla naiskonnast., vahendab basket.ee.

Avaveerandi võitis Tallinna naiskond 16:14 ning poolajaks juhiti 37:34. Enne viimast veerandaega oli Eclexi eduseis 55:37 ning lõppseisuks vormistati 65:54.

Võitjatele tõi Laina Mesila-Kaarmann 16 punkti ja 8 lauapalli, kaksikduublitega said hakkama Annika Köster (15 punkti ja 11 lauapalli) ning Mailis Pokk (10 punkti ja 12 lauapalli), Heila Rosenfeldt jagas lisaks 4 punktile 7 korvisöötu. Rapla resultatiivseimana viskas Kerli Haas 22 punkti ja võttis maha 9 lauapalli, Kaia Kosk lisas 20 punkti.

Algaval hooajal on liigas 13 naiskonda (8 Lätist ja 5 Eestist). Toome siinkohal ära ka kõikide liigas osalevate Eesti klubide peatreenerid. Eclex/1182 ning Audentese SG/Noortekoondise juhendajaks on Jaanus Levkoi, AmEst Raplal Tiiu Kosk, Tartu Ülikoolil Kaire Asi ning Tallinna Ülikoolil Kersti Sirel.

Tänase kohtumise eel rääkisid naiskondade esindajad ka hooaja eesmärkidest. «Alla Eesti meistritiitli ei saa kuidagi, ühisliigas tahaks jõuda ikka finaali,» rääkis Eclex/1182 naiskonna mänedžer Rando Reining. «Komplekteeritus on päris hea, meil on kaheksa rahvuskoondise mängijat, üks mängija Soomest, kaks noortekoondisest. Võib päris rahul olla. Eestis on suurim konkurent ilmselt ikka Tallinna Ülikool, aga eks mängud näidavad seda täpsemalt. Lätis on tugevaid vastaseid rohkem,» lisas ta.

Rapla naiskonna abitreener Toomas Annuk sõnas, et ootab põnevat hooaega. «Arvan, et saab põnev olema. Naiskonna seis on siinani väga positiivse mulje jätnud. Eestis on meie suurimateks konkurentideks ilmselt Tartu ja Noortekoondis,» lisas esimest aastat naiskonna peatreeneri ametit pidav Annuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles