Kurioosne: kohtunik katkestas kõrgliiga mängu vaid minut enne lõppu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Mihkel Maripuu

Hollandi jalgpalli kõrgliigas otsustas mängu vilistanud kohtunik katkestada kohtumise 89. minutil, sest kodumeeskonna fännid käitusid ebasobivalt.

Roda meeskond oli võõrustamas PEC Zwolle klubi ning mäng oli jõudnud oma lõppfaasi, seis tablool näitas 0:0 viiki. Kui külalised asusid normaalaja eelviimasel minutil nurgalööki sooritama, otsustas kohtunik Dennis Higler aga mängu peatada, sest Roda fännid olid hakanud külalisi loopima plastikust topsidega. Publiku pahameele autoriks oli tõenäoliselt ka vilemees ise, sest paar minutit varem oli ta punase kaardiga väljakult ära saatnud Frank Demouge'i, kes kohtuniku hinnangul kasutas liiga jõuliselt oma küünarnukki, põhjustades sellega ühel vastasmängijal verejooksu.

Kuigi reeglite järgi peaks kohtumise tagantjärele lõpuni mängima, loeti Hollandi liigas matš lõppenuks ja mõlemad meeskonnad said kirja viigipunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles